inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 1 de gener de 2012

Lluç al forn amb camagrocs i tellerines


Aquest és un plat mar i muntanya molt saborós.
És molt fàcil de fer i el resultat és magnífic: un lluç tendre que es desfà a la boca...amb l'aportació intensa dels camagrocs...i el regust final a mar que ens deixen les tellerines.
A gaudir.

INGREDIENTS
2 supremes de lluç fresc
1 patata gran
1 ceba en juliana
200gr. tellerines
100gr. camagrocs frescos
una mica d'alfàbrega
pebre negre
un raig de vi blanc
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Abans de res, anirem coent les patates, que triguen més.
 Tallarem una patata gran a llesques més o menys gruixudes.
Les col.locarem en una safata pel forn, les salarem, les empebrarem....i tirarem un bon raig d'oli d'oliva per sobre.
 Ara col.locarem la ceba a sobre de les patates.
I tornarem a regar-ho amb oli. Ho enfornarem a uns 200º graus, durant uns 20-25 minuts. Als 10 minuts li podeu tirar un xorret de vi blanc.
 Mentre, anirem preparant el lluç, que sigui ben net.
 També netejarem els nostres camagrocs.
 Deixarem les tellerines en aigua amb abundant sal...i així aniràn treient tota la sorra que tinguin.
 Tirarem una mica d'alfàbrega per sobre del nostre lluç. Així anirà agafant l'aroma.
Les patates ja gairebé les tenim cuites.
 Incorporem el nostre lluç...i el col.loquem a sobre de les patates. Ho deixarem coure 5 minuts.
 Ara incorporem els bolets....
 ...tot tirant-los per sobre....

  ...un raig d'oli....
 ...i també incorporarem les tellerines, prèviament rentades...
 Tot per sobre.

 Ho deixeu coure 5 minuts més...i poc a poc s'aniràn obrint.
 D'aquesta manera, els sucs dels bolets i de les tellerines l'absorbirà el nostre lluç.
 Ja podem emplatar.
 Està molt bo aquest plat....i es que és una magnífica combinació d'ingredients.
 Que vagi de gust.

 El lluç us quedarà tendre i saborós.
 
 Acompanyeu el plat amb un bon vi blanc....i ben fresquet.
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. M'encanta el lluç, i així, amb patatetes i bolets... mmmm, que bo!!!!


    Bon any

    ResponElimina
  2. De veritat que aquest és un plat que està molt més bo del que es pugui fotografiar.

    ResponElimina
  3. Demà faig troc de lluç al forn , els camagrocs els hi poses ja una mica cuits oi?????
    no tinc tallarines però suposo que quedarà bò, ja t'explicaré......

    Bon cap de setmana

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !