inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 12 de gener de 2012

Galeres a la planxa


Aquesta recepta és tota una crida en defensa de les galeres.
Les galeres són extraordinàries i molt saboroses.
Es troba regularment als mercats  i es comercialitza fresc. La galera als Països Catalans se sol consumir fresca, i la seva temporada és al febrer. Aporta un gust important als arrossos i guisats de peix. Quan la femella és ouada, el seu consum a la plantxa és "extraordinari". Els que els agrada xuclar els crustacis ho han de fer en el sentit que va del cap vers a la cua, per a no punxar-se amb les múltiples petites espines que cobreixen la closca fina de la galera.
Però amb la galera passa alguna cosa rara. No sé per què tenen aquesta pobra acollida entre la gent...que sembla que nomès es poder tirar dins l'olla per fer brou, però jo les considero un autèntic "manjar". Estàn a l'alçada d'uns bons escamarlans o d'unes gambes vermelles.
Si trobeu galeres ben fresques i vives, no dubteu en fer-les a la planxa, sense res més que un polsim de sal i unes gotetes d'oli d'oliva. A més, són molt barates. Són un bon entrant per qualsevol menú.
Cap misteri de recepta.
Si voleu més informació sobre aquest crustaci, podeu consultar la definició de galera a la vikipèdia.

INGERDIENTS
6-8 galeres (per a 2 persones)
oli d'oli
sal (gruixuda o normal)

ELABORACIÓ
Renteu bé les galeres.
Si estàn vives, aneu amb compte.
Ara, en una paella ben calenta amb un raig d'oli (poquet), les farem a la planxa.
Podeu tirar un raig d'oli per sobre també.
I les saleu al gust ara...o un cop fetes amb sal gruixuda.
Quina oloreta que surt !!!
Excel.lent.
Realment, és un producte molt bó...però poc apreciat.
Aquest torradet de la pell agafa un gustet únic.
A mi magrada mossegar-les senceres i llepar-ne el contingut...amb pell i tot....és com sabor tenen, però les podeu pelar amb facilitat també.
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Per aquí les galeres de Cambrils i del Delta comencen a agafar una miqueta de reconeixent!

    Ara comença a ser l'època de menjar-les tal i com les expliques tu. Sense cap complicació i boníssimes.

    L'única complicació, si no estan massa plenes, és treure la carn sense "punxar-te" massa.

    Les sopes de peix fetes amb galeres i poca cosa més també mereixen una menció especial!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Les utilitzo sempre que puc per fer un dels meus arrossos preferits (junt amb sepions).

    Tot i ser barates, el seu preu ha crescut brutalment en comparació a no fa masses anys quan anaven a preu de "peix de sopa".

    I per Cambrils (el lloc on les compro), les he vistes fins a 14€/kg...

    I a sobre quan fan la setmana de la galera de Cambrils, amb la publicitat encara van més buscades... :)

    Salut!

    ResponElimina
  3. Completament d'acord Dolça.
    Doncs m'alegra saber que hi ha una setmana de la galera a Cambrils, Ricard.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !