inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 4 de gener de 2012

Conill al forn a la mel


Una recepta molt fàcil de fer...que no requereix de massa dedicació...i amb la que quedareu bé amb tothom (a qui li agradi el conill, clar). Però heu de tenir en compte que hi ha força gent que és al.lèrgica a la mel. Per tant, assegureu-vos de no cagar-la.
No té cap misteri el plat....més que la combinació del conill fet al forn amb un bon raig de mel 5 minuts abans de treure'l.
Jo, cada cop, sòc un amant de les combinacions dolç-salat.
I aquesta és totalment recomanable.

INGREDIENTS
1 o mig conill partit per la meitat (si per 2 o 4 persones)
una rama generosa de romaní
oli d'oliva
pebre negre
sal
mel

VARIANTS:
- Com a guarnició podeu acompanyar-lo de patates al caliu, fregides, verdures, seques, rovellons, etc...

ELABORACIÓ
Renteu bé el conill. El saleu i l'empebreu per sobre.
El col.loqueu en una safata pel forn...amb un raig d'oli d'oli a la base.
Ara el saleu i l'empebreu també per sota....
...on col.locarem la nostra rameta de romaní...ben escampada.
I li doneu la volta de nou.
Que quedin les herbes a sota.
Ara ho ruixeu tot amb oli.
Ho poseu a coure a uns 200º graus...amb ventilació...durant aproximadament 30-35 minuts.
L'aneu controlant i li aneu donant la volta.
Fins que estigui ben torradet.
Quan considereu que li faltin 5 minuts de forn....li tirarem un bon raig de mel per sobre.
A cada una de les parts del conill.
Ho ho deixeu coure els 5 minutets que queden. Veureu com la mel s'haurà pràcticament fos amb el conill.
Ho servirem al plat amb un raig de la poca salseta que es genera, però que té un gust intens a mel.
El podeu acompanyar de patates o de seques saltades amb all i julivert i pebre vermell.
Quina pinta més bona.
I si us agrada més la part de la cuixa, doncs aquí la teniu.
Que porti mel no val dir que no poguem sucar-ho en all-i-oli, que li va de fàbula.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Hola, te molt bona pinta aquest conill, el probare de fer, ja que ens agrada molt i demà tinc previst fer conill.
    Hi ara si mho permets tinc un problema en el meu bloc perque no puc posar les fotos als plats, i veig que tu en possas moltes com hu fas, es que explicar-te tot el rotllo que em pasa em sap greu, però tinc un gran disgust, perque no se com soluciomar la situacio, ja deus vbeura que també tinc un bloc de cuina pel que et dic, si em pots ajudar com que et surtira el meu gmail em pots escriura i ja ens posariem en contacta, no em dirigeixo a ningu perque no se com et dius veig que posa la Cuina de sempre, gracies per endevant sino pots ajudar-me dons no et preocupis que jo continuare visitan el teu,o el vostre bloc. el meu es lafantasticantonieta. mil gracies

    ResponElimina
  2. Bon dia Antonia i benvinguda al bloc.
    Pel que expliques....podies pujar fotos fins ara...i de cop i volta ja no et deixa, es així?....entenc que el botó per incrustar fotos continua apareixen.
    Com sabràs, totes les fotos que puges a blogger s'enmagatzemen a Picasa.
    Et deixo el link: https://picasaweb.google.com/home
    Picasa té una cuota gratuita limitada (1GB)....i es probable que l'hagis consumit.
    Pots veure aquest link: http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=es&answer=1224181
    Si en necesites més....et tocarà pagar (com a mi)...però amb 20€ l'any...tindràs 80GB...que no te'ls acabaràs.
    Ho pots comprovar en aquest altre link : https://www.google.com/settings/storage/
    Si no és això, revisa l'àlbum picasa on estàn totes les fotos. També té una limitació de 1000 fotos. Hauries de crear un nou àlbum en aquest cas.
    Espero que et sigui útil la informació. Si no t'en surt, fes-m'ho saber.
    Una abraçada

    PD: Cuines molt bé !!!!...em passo pel teu bloc !!!
    PD2: Per cert, a banda d'haver estat pastisser i ara cuiner aficionat em dedico profesionalment a la informàtica.

    Albert

    ResponElimina
  3. Hola compayn!!!

    Hoy toca conejo y he pensado en dejarme llevar por la cocina de siempre .... Voy a animarme y haré esta receta pero cambiare la miel de abeja por la miel de cańa, como lo ves? La de abeja no me gusta.

    Y el allí olí le daré un toque especial y confitare los ajos antes dedicarlos, lo vi en un programa y voy a probarlo...
    Ya te contare.

    Un abrazo!

    ResponElimina
  4. ...como si le pones miel de borinot !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !