inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 20 de gener de 2012

ARTICLE: 100.000 visites

Si, si, 100.000 visites (que són "hits" i no persones, tot s'ha de dir).
Però ho diré d'una manera més correcte: 100.000 pàgines visitades.
Com deia el Laporta:
"...AL LOROOOOOOOO !!!...QUE NO ESTAMOS TAN MAL !!!", juas,juas !!!.
Doncs moltes gràcies amics meus, qué he de dir.

Em consta que més d'un heu fet alguna d'aquestes receptes...i heu quedat raonablement contents.
 
Potser, tot cuinant, heu sabut transmetre la vostra dedicació, passió, amor  i interés utilitzats en l'elaboració de la recepta dins el cos d'un altre persona qui, d'una forma o altre, ho acaba gaudint, i ho demostra amb una exclamació, una mirada, un moviment de cella....un murmuri de plaer....un "hosti tú!!!".


Aquesta sensació la té tothom qui sap reconèixer al paladar una feina ben feta a la cuina.
I si en una d'aquestes grans sobretaules heu gaudit d'una bona estona entre amics i família...i ho heu passat bé xerrant sobre tòpics de la vida...voldrà dir que heu sigut feliços durant una estona.
I això és bo.
M'alegra enormement: "Menja bé, caga fort i riu-ten de la mort.".
Permeteu-me que estigui modestament satisfet de tota la feina feta fins ara.
Aquest blog va començar al Decembre de l'any 2010, és a dir, ara farà uns 13 mesos aproximadament.
Per tant, en pràcticament un anyet, acabem de superar les 100.000 visites que està més que bé.
Molts blogs necesiten dos, tres i quatre anys per assolir una xifra tan respectable com aquesta....o d'altres (poquets) t'ho fan en un mes.
Això no té més importància de la que té. Ja sabeu que la finalitat d'aquest blog no és aconseguir moltes i moltes visites, però sí he de reconèixer i destacar l'interés que ha despertat.
En certa manera, em fa sentir útil.
Vull aportar el meu granet de sorra per a recuperar la cadena de transmissió oral (i digital) de receptes tradicionals...i que es propagui correctament la nostra cultura gastronòmica...de generació en generació. 
Ho trobo, més que interesant, important.

Doncs ja són més de 9000 fotografíes i més de 300 receptes en un any, que és diu ràpid....vaja, que podrien ser xifres més pròpies d'un grup de treball o d'un taller de cuina que d'una sola persona que ha tingut que fer de cuiner, de pastisser, de rentaplats, de fotògraf, d'informàtic...de marit i de pare, clar.
No ha sigut fàcil.
Ja podeu imaginar-vos quina ha estat la dedicació a la cuina i al blog durant aquest any 2011 que acabem de superar.
Són molts plats cuinats i servits...i molts trastos netejats, també, que d'això no se'n parla gaire.
Però es que a mi això m'agrada i m'ho passo bé a la cuina.
Diga'm tonto.
De fet, us confesaré que ho necesito fer....és d'aquelles cosetes que et surten de dins.
És com si alguna cosa m'estigués empenyent a fer-ho.
Ara em pregunto per què he trigat tants anys (quan he tingut més temps que ara) en obrir aquest blog....i, la veritat...no trobo resposta.
És igual, no importa.

Aquest blog, amb un promig actual de entre 900 i 1200 visites diàries, ha estat visitat desde diferents païssos del món, sent Espanya, Estats Units, Regne Unit i Alemanya els més interesats en l'elaboració dels àpats de la nostra terra, i que encapçalen la llista per sobre de França, Rúsia, Andorra, Païssos Baixos, Japó, Mèxic...etc.
Google continua sent la font d'entrada més popular amb diferència.

A dia d'avui, aquest blog té el seu espai i els seus lectors i això m'otorga una certa responsabilitat de mantenir-lo i millorar-lo constantment, tasca que accepto molt gustosament.
Com gustosament intento mostrar-vos la forma més pràctica i visual de com elaborar les receptes tradicionals de la cuina de sempre.
I entre plat tradicional i plat tradicional, seguiré proposant alguna recepta innovadora de "la cantera" o de "la masia" com dic jo. Penseu que per qué una recepta arribi a ser tradicional algú l'ha d'haver fet per primera vegada, no?.
Ja sabeu que la meva referència culinària és el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català....que, per a mi, vindría a ser com la "Bíblia" de la cuina catalana.
Tot i això, vull demanar disculpes si algún professional del sector s'ha sentit ofés per alguna de les meves elaboracions casolanes o amb algun dels meus invents o variants de les receptes tradicionals i els prego s'animin a rectificar-me sempre que així ho considerin.
Diuen que "On no hi ha sang...no s'hi fan botifarres !".
I es que com tot a la vida, unes coses surten bé...i d'altres no tant.
Ara recordo que la meva mare em deia "a la vida....has de tenir un fill, escriure un llibre i plantar un arbre".
El fill ja el tinc (la parelleta i tot)...
El llibre...està a mitges...no queda gaire...
...i qualsevol dia d'aquest...plantaré un arbre, que això és fàcil.
Llavors, ja em podré morir....o no.

Finalment vull destacar la tasca de la meva dona...que amb la seva silenciosa ajuda cuidant dels nostres estimats dos fills...m'ha permès continuar aquest projecte gastronòmic que els meus pares i els meus avis i en particular la meva mare (e.p.d.) van començar fa molts anys.
Sense adonar-se'n segurament.
O potser si, qui sap.
Sigueu feliços amics meus....que jo continuaré donant-vos guerra a la cuina.

Espero, doncs, poder assolir les 200.000 visites i fer una nova  i positiva reflexió amb tots vosaltres.
Agraeixo de nou les col.laboracions i comentaris de tots els meus seguidors i lectors.
Que siiiiiiiiiiiiiiiiii..... ja ho sé, ja ho sé.....prometo dedicar més temps a passar-me pels vostres magnífics blogs.
Mil gràcies....i salut, família !

20 comentaris :

  1. Clap, clap, clap!!!!

    Per molts anys plens de bones receptes xef Vilas. (I jo que les tasti...)

    ;P

    ResponElimina
  2. doncs vet aquí una fan 'fan' del teu bloc, el segueixo amb molta devoció.
    Moltes felicitats!!!!!

    ResponElimina
  3. Felicitats carallot !!!... es impresionant la tasca que has fet en un any... de totes maneres, com no hem refio ni un pél d'internet, et recomano que guardis bé tot aquest treball per, si fos el cas, publicar un llibre.

    ResponElimina
  4. Vaig tard. Tot just avui he descobert el bloc i he quedat fascinada. Felicitats : per la quantitat d'informació, per l'organització, per la manera com ho expliques i ensenyes, per poder trobar un bloc tan complet amb la meva llengu.........en fi, per tot el temps que dediques a compartir el que saps amb els altres! Gràcies!

    ResponElimina
  5. Enhorabona per les visites!!! El teu blog està molt bé i ajuda a dignificar la llengua catalana a la xarxa, a més de donar a conèixer la nostra cuina. Per cert, encara que plantes l'arbre, no tingues cap pressa de morir-te. Encara et queden molts anys de poder-nos fer feliços amb les teues receptes i la teua sana ironia.
    Salutacions des del País Valencià.

    ResponElimina
  6. Ho has definit tot molt bé, Francesc. Moltes gràcies !!!

    ResponElimina
  7. Albert, moltes felicitats per aquest èxit. Noi, no sé d'on treus el temps per dedicar als teus, a la feina i a més ensenyar-nos e il.lustra-nos amb la millor cuina de la nostra terra. Endevant i a seguir, que encara que sóc seguidora del teu blog des de fa poc temps, no em perdo cap recepta ni cap dels teus bons consells de xef !!!

    ResponElimina
  8. Gràcies Mercè !!!...a veure si al final em passaràn de la tercera planta...al menjador...ja m'entens....juas,juas !!!

    ResponElimina
  9. felicitats, albert! tens raó que costa molt assolir una xifra així, i encara més si al darrere hi ha tanta feina, que 300 receptes en un any són moltes! enhorabona!

    ResponElimina
  10. acabo d'entrar al teu blog i FELICITATS, per la feina ben feta.
    bona informació, grans explicacions i genials receptes.
    fins la propera.
    Salut.

    ResponElimina
  11. Fa poc que en soc seguidora i ja m'has fet quedar bé...quin Nadal culinari he tingut!!!
    El tortell de reis va ser un éxit.
    Fa temps vaig declarar el meu amor per blocs com aquest que fan que una analfabeta culinària com jo se'n sorti prou bé.
    Així doncs...GRÀCIES a tu!!!

    ResponElimina
  12. Juani, doncs no és gens trivial la recepta del tortell, però si et va quedar bé, m'en alegro i molt.
    ...i si et puc ajudar en res més...
    Gràcies i benvinguda !!!

    ResponElimina
  13. Enhorabona titot, ja saps que et seguim molt d'aprop, desde que vaig descobrir el blog que les teves receptes no paren de passar per la meva taula i la dels meus pares!! Per molts anys.
    Salut.

    ResponElimina
  14. Moltes felicitats per aquest blog tan xulo!!! no el coneixia, he vingut darrera de la teva visita al meu, però m'ha encantat i et visitaré sovint!
    Petonets

    ResponElimina
  15. Felicitats... i per sort són hits... no persones. Si fossin persones voldria dir que no tornàven... :)

    I això si que seria greu. L'exit està en tenir gent fidelitzada... Qualitat per sobre de la quantitat.

    A pels 250.000...!!!--- :)

    ResponElimina
  16. Gràcies a tots de nou !!!...permeteu-me que m'agafi aquesta setmana de relax....que servirà per reflexionar i agafar una mica d'aire també.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !