inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Crema de moniato Estofat de vedella amb patates i carreretes Pijama Grasoletes de bacallà Panellets de pinyó Cintes amb salsa d'espinacs i remenat de bolets

dilluns, 23 de maig de 2011

Llobarro al forn amb gambes i cloïsses


Un plat de festa.
La carn del llobarro (lubina) és molt fina i gustosa.
Té molt poc greix i moltes proteïnes, a més de potassi, fòsfor, ferro i vitamina B.
I recordeu que la vitamina B intervé en el sistema nerviós i en la generació d'hormones sexuals...així que..un bon vinet per acompanyar....i potser acabeu celebrant-ho....juass.
De fet, amb aquesta mateixa recepta podeu fer el peix que més us agradi, com per exemple, el rap:
(veure recepta amb rap)

Llegir més...

dimecres, 18 de maig de 2011

Pa suís

La massa de pa suís, en pastisseria, s'utilitza per a fer capritxos, pa de motlle, coca d'anís, etc....
Vindria a ser com una especie de pa de viena però més dur i salat, i per tant, més adient per a entrepans salats.
Com totes les receptes de masses....la podeu fer a ma tranquil·lament. Jo sempre utilitzo la meva estimada amassadora "KitchenAid"....a la que tantes hores li dedico....ja que t'ho fa tot ella soleta i acabes abans, clar. Però no us desanimeu si no teniu màquina....eh?....penseu que antigament no hi havien màquines elèctriques i tot es feia a mà. Us donarà una miqueta més de feina, però val la pena. De veritat. 
La recepta del pa suís és ben senzilla.

Som-hi !

Llegir més...

dilluns, 16 de maig de 2011

ARTICLE: Paella de marisc (al foc de llenya)


Més que una recepta, aquest post és un resum sobre la paella de marísc que hem fet entre el meu germà Manel i jo, i que hem pogut gaudir aquest cap de setmana en la casa de turisme rural Cal Sort (Marganell/Castellbell i el Vilar).
És una sort tenir (aquella casa) i tenir una barbacoa ben guapa i poder cuinar amb llenya i carbó.
Foto de la casa de Turisme Rural Cal Sort. Quan en Josep (amo de la casa) tingui la web acabada, us posaré el link.
No cal dir que el resultat de cuinar amb foc de llenya és mil vegades millor que en cuina. El gustet que aporta la fusta de pi és inigualable. Com sempre, una matèria primera fresca i de qualitat és vital per a garantir un resultat òptim.
Però, ojo, també s'ha d'anar en compte, ja que no és fàcil cuinar amb foc de llenya, eh?....ja que el ritme l'imposa la flama que tinguis.
No deixeu de visitar la recepta original de la paella de marísc i la de l'arrós a la cassola, per veure el procès d'elaboració pas a pas.
Us adjunto les fotos de l'esdeveniment.

Llegir més...

diumenge, 8 de maig de 2011

Albergínia farcida de salsa bolonyesa, ceps i pernil



Per a millorar el farciment de les tradicionals Albergínies farcides, he afegit una mica de cep i pernil ibèric.
He aprofitat la carn d'una salsa bolonyesa que he barrejat amb beixamel i ha quedat un gust molt suau.
Espero que us agradi.

Llegir més...

Macarrons a la bolonyesa


Un altre plat de pasta per fer entre setmana.
El secret d'aquest macarrons està en la salsa bolonyesa que, evidentment, serà feta a casa.
Per tant, us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa Bolonyesa.
Molt bons, de veritat. Res a veure amb uns vulgars macarrons amb salsa de tomàquet de pot.
En qualsevol cas, uns macarrons sempre entren bé, a que sí?.
De vegades, quan vas a dinar fora i demanes macarrons pels nens. I de vegades, quan veus el plat  que t'has demanat tu  i el compares amb els macarrons penses:
- "Cagunlou!, m'hagués menjat més a gust uns macarrons".
Coses que passen.
Salut!
Llegir més...

Salsa bolonyesa


Aquesta és la recepta de l'autèntica salsa bolonyesa italiana. Bé, això m'ha dit una noia italiana que conec.
Pels ingredients que porta ara us preguntareu....
...i no se li posa orenga?
...i no se li posa romaní?
...i no se li posa farigola?
...i no se li posa alfàbrega?
...doncs no, res de res.
Creieu-me...així queda espectacularment bona i suau....i és com la fan als pobles més tradicionals d'Itàlia (o això m'han dit, juasss).
Està molt i molt bona...i això és el que compte.
Mes avall us mostro exemples de receptes fetes amb aquesta salsa.
Per cert, les fotografies corresponen al doble de quantitat de la recepta indicada en ingredients.

Llegir més...