inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 2 de desembre de 2011

Trufa clara per muntar


>Aquesta trufa (trufa clara) és la típica trufa muntada que podeu trobar a les pastisseries i que s'utilitza sobretot per a farcir tortells de pasta de full, lioneses, brioix (Bismarck, Cristina, etc...)... i mil postres més.
Li podeu afegir un petricó de licor (Whisky, Rom, Cointreau, etc.) i fer unes postres per  a adults d'aquells que no s'obliden mai, je je.
És molt fàcil de fer. Només heu de saber que convé fer-la un dia abans, perquè s'ha de refredar bé, i a l'endemà, muntar-la.
La trufa anomenada "fosca" o "cuita" en pastisseria, fa referència a la trufa que s'utilitza per a fer pastissos de trufa amb gema cremada, negritos, el tronc de Nadal, etc. i que també trobareu en aquest blog.
Ara, avui veiem com fer la trufa clara.

INGREDIENTS
500 g de nata per muntar (la nata "para cocinar" no serveix, ha de ser "para montar")
35 g de cobertura de xocolata negra
75 g de sucre

VARIANTS:
- Podeu posar més cobertura  (entre 30-50 g) i enfosquir més la trufa
- El sucre també el podeu variar (entre 60-80 g)

ELABORACIÓ
La cobertura de xocolata la podeu comprar en qualsevol gran superfície, al Makro o per internet.
Jo he fet servir aquestes gotes.
Preparem la resta d'ingredients.
Posarem la nata a escalfar en un cassó.
Deixeu que arrenqui el bull.
Però compte! vigileu-la bé que us pot vesar!
Tant bon punt comenci a bullir, aturarem el foc.
Abocarem la cobertura dins el cassó i...
ho remenarem una estona...
fins que la cobertura quedi totalment integrada i desfeta.
La deixarem refredar a temperatura ambient.
Un cop freda, ja la podrem traspassar a un tàper.
Us farà una mica de pell a la capa superior, però no passa res, és normal.
Aboqueu la trufa clara en el tàper...
I reserveu-la a la nevera. Millor si la feu el dia o la nit abans.

L'endemà, ja podrem muntar-la igual que fem amb la nata.

Li afegirem el sucre (entre 75-100g x 500 g de trufa).

I amb una batedora elèctrica, per exemple, i una mica de paciència, muntarem la trufa clara.

Fins que tingui la textura de nata... i una certa consistència.
 
I ja podem fer, per exemple, un pastís massini com aquest.

O unes lioneses, unes postres que no fallen mai.
Bon profit!

9 comentaris :

  1. Quines coses més bones que fas!! I jo a règim!!! Salutacions

    ResponElimina
  2. Bon dia,
    Volia fer un tortell farcit de trufa, però em dona la sensació que per a 400gr. de nata 25gr. de xocolata és molt poc, no?

    ResponElimina
  3. @Francesc, gràcies, jeje

    @MariaElena, sembla poc si, però la trufa clara és una nata enfosquida i encara que no t'ho sembli té gust de xocalata. Aquesta és la fórmula utilitzada a la pastisseria. Si vols pots posar-ne una mica més...però no et passis o no et muntarà.

    Una abraçada !!!

    ResponElimina
  4. Gràcies Albert, seguiré la recepta al peu de la lletra. La veritat és que fins ara totes les receptes que he fet vostres m'han sortit genial. Ja t'explicaré com ha anat la cosa.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Hiuston, Hiuston, tenemos un problema!!
    Hola Albert, com va?.
    Resulta que per avui estaba preparant una Massini i amb la trufa clara he tingut un problema...nse m'ha tallat!?!?!?!.
    Total que al final faré Tarta al Whisky aprofitant la resta d'ingredients...
    He seguit tots els passos de la recepta i no entenc que ha passat, podríes il.luminar-me???

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi tampoc em puja, està una mica massa líquida, ara provaré sort posant-la al congelador uns minuts per si el problema fos que no està prou freda (però ha estat tota la nit a la nevera i he posat les barilles de la Kenwood uns minuts al congelador). No ho entenc perquè tot i ser una aprenent, fins ara sempre m'han sortit totes les receptes del bloc, i en porto ja bastantes. Quin serà el secret que se'ns escapa...?

      Elimina
  7. Ah, doncs investigant una mica per la web, jo que no havia muntat mai nata, resulta que el problema era la tècnica en batre-la! Sembla que cal batre a poc a poc, almenys al principi, i no "passar-se" de temps. Caldrà anar practicant, doncs, fins a trobar el punt just... Ara bé, algun consell en aquest tema seria molt ben benvingut! :=)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !