inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 6 de desembre de 2011

Tallarines amb shiitake


Més invents (últimament no paro, eh?).
Un nou plat de pasta on he combinat un pèsols que tenia ja bullits amb uns bolets Shiitake que tant m'agraden.
Per a més informació a sobre el Shiitake veure la recepta "Wok de fideus d'arròs amb shitake".
La resta, ben senzillot....una mica d'orenga per a trencar el predomini de sabor d'un bolet molt singular.
Uns d'aquells plats per menjar entre setmana, que es fa en 20 minuts.
Som-hi.


INGREDIENTS
200gr. tallarines
50gr. bolet xinès Shiitake
50gr. pèsols
unes fulles de llorer
salsa de soja "Heinz"
orenga
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Abans de res haurem de rehidratar els bolets secs.
Jo ho he fet el dia anterior, però els podeu bullir 10 minuts al mateix moment.
Han de quedar ben tous.
Aprofitaré uns pèsols que ja tenia cuits.
Com amb tota la pasta, en una olla posem abundant aigua a bullir, un raig d'oli, unes fulles de llorer i sal.
Quan bulli, tirem la pasta, que estarà feta entre 8 i 10 minuts.
Mentre, anirem tallant els bolets.
Un cop cuits les tallarines, els reservarem, sense afegir oli ni aigua. Heu de procurar fer coincidir la cocció de la pasta amb l'acabament del plat.
Agafarem l'orenga...
...i tirarem una bona quantitat.
Remeneu-los per a repartir l'orenga.
Ara, en una paella calenta amb una mica d'oli...saltarem els bolets...
...i seguidament incorporem els pèsols.
A continuació afegirem la salsa de soja. M'agrada la Heinz per què és força concentrada.
Un bon raig...
...i de seguida us canviarà de color...i sabor...
Afegim la pasta i la saltegem.
S'ha de barrejar tot bé.
Finalment, tirarem un bon raig d'oli d'oliva verge extra en cru.
Per a muntar el plat, he fet unes tires de formatge de cabra "Flor d'Esgueva".
Feu una muntanyeta....i decorar amb el formatge.
L'he posat un polsim de pebre vermell dolç....que sempre queden bé els plats així.
Els bolets més macos els podeu reservar i col.locar adalt de tot.
Ummm !!!...està superbona així la pasta.
Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. Bona idea per aprofitar una bossa de Shitake que fa mesos tinc a l'armari. Són aquelles coses que es compren per il·lusió i van quedant com "fons d'armari".. :).

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !