inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 22 de desembre de 2011

Pollastre a la cervesa amb fredolics


Aquesta és una recepta que vaig fer ja fa molt temps...no sé ben bé d'on la vaig treure, però l'he incorporat els bolets, ja que som en temporada, i he utilitzat una cervesa d'alta fermentació com és la Leffe Blonde, que m'agrada molt.
La cervesa Leffe és una cervesa d'abadia belga, amb més de 850 anys d'història.
Dissenyada per als veritables amants de la cervesa, Leffe s'ha assaborir quan hi ha temps per relaxar-se i gaudir dels seus profunds i complexos sabors, fruit d'una tradició centenària en la fabricació. Ha de ser servida en l'autèntica copa Leffe per conservar tot el seu aroma i crear la perfecta escuma cremosa.

No us recomano tastar-la amb presses o quan teniu molta sed, per què no serà el moment i  es molt probable que feu una valoració incorrecte d'aquesta gran cervesa.
En definitiva, que li va molt va per aquest plat. 
No us penseu que si no us agrada la cervesa no us agradarà aquest plat...i tant que si....la cervesa li aporta un sabor especial però ben lluny del que sería tastar-la directament. Creieu-me, que no us enganyo.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
2 pits de pollastre oberts per la meitat (com si fos un llibret)
1 cervesa d'alta fermentació com la "Leffe Blonde"
un grapat de xampinyons frescos
un grapat de fredolics frescos
4 llesques de cansalada (bacon)
50gr. mantega
2 alls
julivert
pebre negre 
pebre vermell dolç
pa ratllat
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Comencem...
Preparem tots els ingredients.
En aquesta ocasió faré servir uns 10-12 xampinyons, que seràn suficients tant per a dues com per a quatre persones.
De fredolics....amb uns 200gr en teniu de sobra.
La cervesa l'heu de treure de la nevera...per a temperar-la, si es que estava a la nevera, clar.
Ara, en un petit bol, prepararem una espècie d'adob...amb l'all ben picadet....una mica de julivert...un parell de cullerades de pebre vermell.....
...sal, abundant....com dues cullerades...

...força oli d'oliva....
...i pebre negre. Ho remenem i ho reservem....així s'aniràn barrejant els gustos.

Ara aprofitarem per a netejar tots els bolets. Els fredolics, nomès s'han de tallar una mica per la base de la pota...i rentar-los bé...que no tinguin sorra. Aquest no és un bolet que acostumi a tenir cucs, com poden ser els rovellons o els ceps. En qualsevol cas, sempre s'han de mirar bé.

Ja els tenim nets. Els farem sencers.

Farem la mateixa neteja als xampinyons...que tallarem a làmines.

Abans d'enfornar, a mi sempre m'agrada marcar la carn, encara que al ser pollastre us podeu evitar aquest pas. Compte que no s'han de fer, nomès marcar....uns 20 segons a foc ben fort.

Ara col.locarem els pits de pollastre en un plat fons...i els banyarem amb el nostre adob.

Assegureu-vos bé que quedin ben impregnats per totes bandes...i per dins. Ho deixarem 5 minutets.

Ara, farcirem els pits de pollastre amb dues llesques de cansalada.

Prepareu una safata pel forn....amb un llit de patates...i col.loqueu el pollastre a sobre.

Perfecte.

Aprofiteu l'adob sobrant i tireu-lo per sobre del pollastre i les patates. Ho reservem.

Ara, en una paella ben calenta, desfarem uns 50gr. de mantega...

Un cop desfeta i quan deixi de "crispejar"....

...tirarem la mantega per sobre dels pits de pollastre.

Això ens aportarà un extra en sabor....(i en calories, clar).

Tornarem a empebrar tot el plat.

Ho enfornarem uns 15 minuts a 180-190º graus....encara que als 5 minuts li tirarem la cervesa.

Mentre, en la mateixa paella de la mantega....saltarem els xampinyons...amb una mica d'oli i sal.

El reservem.

Afegim una mica més d'oli....

...i saltegem els fredolics...amb una mica de sal també.

Ho reservem tot junt.

Com que ja portem 5 minuts de forn....li tirem la cervesa, poc a poc, que no us esquitxi l'oli calent.

Farà una certa reacció....però res de l'altre món.

Ara ho deixeu coure els 10 minuts restants. De tant en tant, aneu regant-ho tot amb el seu propi suc.

Quan faltin un parell de minuts...afegirem els bolets....

...i tirarem una fina capa de pa ratllat per sobre del pollastre...tot posant el forn en mode grill.

Un cop daurat...ja ho podreu servir.

Fa bona pinta, a que si?

Un plat ben parit fet amb productes ben senzills.

I el suquet no té pas gust a cervesa , eh?.
Bon Profit !!!!

6 comentaris :

  1. ho provare de fer MOLTES GRACIES!!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Salva, i benvingut.
    Doncs hauràs d'esperar a la temporada de fredolics !!!...a no ser que els vulguis fer d'un altre manera. Sort !

    ResponElimina
  3. Hola Albert, moltes gràcies per la recepta i pel la feinada que has tingut explicant-la. Avui l'hem feta per dinar i ha quedat boníssim el pollastre. Com que teníem quarts de pollastre l'hem deixat una mica més al forn, però la repetirem segur.
    Gràcies
    Maite

    ResponElimina
  4. @Maite, i d'on has tret els fredolics?....de pot?...és un plat força interessant, si.

    ResponElimina
  5. Acabo de menjar-ne un plat. Boníssim, i això que no tenia fredolics.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !