inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 10 de desembre de 2011

Patates braves (a l'estil de sempre)


Amb anterioritat, havíem vist diferents estils de patata brava, les fetes a l'estil madrileny....i les fetes a l'estil Bar Tomàs. Avui us porto les braves de tota la vida que hem menjat a Catalunya, o almenys són les que més ens acostumen a servir. Trobo que són com les més universals.
No he volgut anomenar-les a l'estil català...per què considero que no són gaire representatives de la cuina catalana. En tot cas, ho serien millor unes patates amb allioli.
De fet, aquestes d'avui, es poden trobar per tota Espanya....però amb la capacitat de metamorfosi que tenen les patates braves (o la seva salsa) depenen d'allà on vagis (a cada bar les fan diferents).
En general, (ja ho havíem comentat) es fan unes marranades importants amb aquesta tapa....i allà on tenen bones braves...acostumen a tenir bones tapes i bon menjar...a que si?
Jo us deixo la meva recepta. Només afegir que, si be no és gaire important la marca de la maionesa, si ho és la del ketchup, la mostassa i la salsa brava, doncs condicionaran completament el gust final.
Jo us aconsello les marques que més m'agraden.


INGREDIENTS
2 patates de fregir
oli de girasol
sal

Per la salsa
Maionesa, Ketchup, Mostassa, pebre negre, pebre vermell picant, salsa brava

VARIANTS:
- Les quantitats dels ingredients (i de picant) per a fer la salsa anirà en funció dels vostres gustos

ELABORACIÓ
Netegem i pelem un parell de patates per fregir.
 Utilitzar un pela-patates de l'Ikea que va fantàsticament bé.
 Talleu-les en 3 trossos horitzontalment.
 Desprès, feu quadradets...que quedin més o menys així.
Aquest són els components de la salsa brava. La marca de maionesa no importa massa....la resta si.
 Posarem quatre culleradetes de maionesa.
 Dues de ketchup Heinz.
 Mentre, anirem fregint les nostres patates.
 Si feu doble fregit, molt millor: una a foc lent per coure i la segona ben calent per fer-les cruixents.
Tirarem la quantitat de salsa brava Orlando que vulguem. Proveu-la abans. Pica però és un picant que s'aguanta bé. Jo he posat com quatre cullerades. N'hi ha d'altres, però a mi m'agrada aquesta.
  Una cullerada de mostassa Heinz estil anglès. És molt diferent de les altres i sóc tot un fanàtic.
Finalment, afegim el pebre negre i la quantitat de pebre vermell picant que vulguem (1 cullerada). Anem provant com està de picant fins arribar al punt ideal segons el nostre paladar.
  Acabem de fer la doble fregida...
 ...i les reservem en un paper absorbent.
 Ara les salarem...
 ...amb carinyo, que totes tinguin la seva ració de sal...ni molta ni poca...
 ...les servirem en un "platillo" metàl.lic o de fang...
 ...tirem la salsa per sobre...que s'escalfarà amb la mateixa escalfor de les patates...
 ...i llestos...a jalar...
  Són les que hem menjat en els bars de Catalunya....de tota la vida.
Acostumen a agradar a tothom aquestes, tot depèn del nivell de picant.
- Jefeeeeeeeeeeeeeee !!!! Una de bravaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssss !!!!
- Marchaaaaaaaaaaaaaaaandooooooooooooo !!!!
Bon Profit !!!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !