inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 13 de desembre de 2011

Lasanya de carn i espinacs


Feia molt temps que volia fer una lasanya. Em venia de gust, diga'm tonto.
No sé jo...si una lasanya pot estar més bona que aquesta....je,je (si no m'ho dic jo...ja em diràs).
El dia abans he fet la salsa bolonyesa, que és el secret d'aquest plat. Si l'hem de comprar feta...no té cap gràcia.
La resta, ben fàcil de muntar el plat. Com a curiositat us diré que per la pasta de la lasanya he utilitzat les noves oblees que no s'han de bullir (li diuen "fàcil") de "El pavo". Nomes s'han de mullar en aigua.
Home, les coses s'han de provar. Si el resultat és el mateix no veig per què no hem d'evolucionar...al cap i a la fi, bullir la pasta dels canelons o lasanya era una feineta més que ara ja no cal.
I penseu que jo soc dels que mantenen les tradicions a la cuina, eh?...però tampoc fotrem el borinot.
Hem d'aprofitar els avanços tecnològics de la cuina actual.
Resumint, que el més important d'aquest plat és el farciment, la salsa bolonyesa. I ens podem permetre el luxe de fer algun invent amb la pasta. I els espinacs, doncs sempre que es temporada aprofito d'incorporar-los a les meves receptes, ja que són molt saludables.


INGREDIENTS
1 caixa de pasta de lasanya fàcil "El Pavo"
salsa bolonyesa casolana
salsa beixamel
formatge ratllat "4 formatges"
mantega

VARIANTS:
- El farciment el podem fer de mil maneres. Hi podeu afegir bolets quan sigui temporada.

ELABORACIÓ
Abans de res haurem de preparar una salsa beixamel.
Us recomano al lectura de la recepta salsa beixamel.
La reservem.
Avui utilitzaré, per primer cop, una pasta de lasanya nova que han tret els de "El Pavo" i que no cal bullir.
El que heu de fer és omplir un recipient amb aigua ben calenta.
Agafar les làmines...
...i de forma separada, una a una, les aneu introduint dins l'aigua. Hi han d'estar uns 10 minuts i ja les podrem utilitzar. Fàcil, no?...aquestes cosetes sí que són progressos tecnològics en la cuina.
Utilitzarem un salsa bolonyesa que ja teníem feta.
I posarem els espinacs frescos en remull....submergits en aigua.
Ja sabeu que s'han de rentar molt i molt bé...per què tenen molta sorra.
Com podeu veure....n'ha quedat molta de sorra.
Posem la salsa bolonyesa (feta amb carn de vedella i porc) en un bol....
...i li afegim dos o tres cullerades grans de beixamel...
...ho remenem....la idea és que quedi un farciment suau i untuós...
Farem servir safates pel forn d'alumini...és el més adient.
Abans de res, posarem en el cul una mica de beixamel, per què no se'ns moguin les làmines de la lasanya.
Anirem muntant capes de carn, espinac i pasta.
  Mica en mica...fareu com unes 5 o 6 capes, tot depèn del gruix del farciment.
Ara escalfem una mica la beixamel....per diluir-la (que se'ns havia refredat una mica)....
...i cobrim la nostre lasanya...
  ...poseu beixamel en abundància....eh?....no sigueu tacanys...
...ummm....
  ...ja nomes ens quedarà posar uns daus de mantega per sobre...
  ...tirar el formatge ratllat (4 formatges)....i gratinar-ho.
  Jo ho he tingut uns 15 minuts en mode grill dins el forn.
Què bons que són els gratinats casolans.....que res tenen a veure amb els congelats, oi?
I aquí teniu una excel.lent lasanya de carn amb espinacs....
...què bona que estava senyor !!!
L'espinac li dona el toc vegetal que necessita un farciment amb tanta gust a carn....i l'equilibri és total.
Un bon vinet negre per acompanyar-la....
...i a gaudir que son dos dies...
Bon profit !!!!

4 comentaris :

  1. Hola!

    les vegades que he fet servir aquesta marca de pasta de lasanya m'ha quedat molt dura, si la compares amb la pasta tradicional bullida.

    COm et va quedar a tu?

    ResponElimina
  2. És cert que queda una mica més dura que la pasta tradicional bullida, però res escandalos. Queda força bé. L'has de deixar en aigua calenta 10 minuts, fulla per fulla i anar-les remenant de tant en tant, que agafin bé la humitat.

    ResponElimina
  3. Quan intento entrar a la recepta de beixamel, em diu que no existeix. :S

    ResponElimina
  4. @Ona, corregit, gràcies per avisar !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !