inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 14 de desembre de 2011

Empanada de salsa bolonyesa


Bona de veritat, però clar, feta amb salsa bolonyesa casolana.
No cal comprar-la feta, que no tenen res a veure.
Amb la salsa ja feta és una empanada que es fa en 20 minuts de rellotge.
En qualsevol cas, la meva empanada preferida continua sent la de llom amb xoriço.
Però això va a gustos.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
salsa bolonyesa casolana
1 ceba
pebre vermell picant
1 ou

Per fer la massa:
1 kg de farina força
25 g de llevat
350 ml d'aigua
3 cullerada de pebre vermell dolç
7/8 cullerades d'oli

ELABORACIÓ
Donarem per fet que la salsa bolonyesa ja la tenim feta.

Per tant, prepararem la massa. Per veure el procés de la massa us recomano veure'l a d'altres empanades que he fet amb anterioritat, com les de pop i llom.
 
 Un cop feta i reposada, estirarem les dues capes.
Ara farcirem la capa inferior. Li posarem la salsa bolonyesa directament...i he fregit una mica de ceba.
 Li tirarem una bona quantitat de pebre vermell picant.
 Perfecte.
 Ara, li col.loquem la capa superior...
 ...i segellem les cantonades...
 ...per què no s'escapi el farciment...
 Finalment, decorem l'empanada amb tires...
 ...i la pintem amb ou batut...
 L'enfornarem a 200º graus...durant uns 25 minuts...fins que estigui feta, vaja.
 Perfecte.
Quina pinta , eh?
Com totes les empanades, es pot menjar freda o calenta.
  És d'aquelles cosetes que, sense gana, et menjaries un tros.

...i amb aquesta salseta tan bona...ha quedat formidable, fina, fina.
 ...ummmm...sense paraules...

Recordeu que les empanades es poden fer de mil cosetes...com de llom...

...o de pop...

...o de tonyina...
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. mmmmmmmmmmmmm jo crec que hem quedo amb la de pop....

    ResponElimina
  2. Una pregunta molt important!

    Com t'ho fas perquè a l'estirar la massa et surti quadrada?

    A mi no hem surt mai! Sempre hem surt sense forma!

    ResponElimina
  3. Boníssima! I per mi, millor aquesta que la de llom amb xoríç, je je je...

    ResponElimina
  4. Aida, això de donar la forma ja és questió de pràctica. La massa s'ha d'estirar en vertical i en horitzontal...i ajudar-te amb les mans. Poc a poc i bona lletra.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !