inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 10 de desembre de 2011

Calamarcets en tinta


Els calamars en tinta no són un plat típic de la nostra cuina, però això no els exclou d'estar en aquest blog.
És un plat típic a tota Espanya....i al sud es cuina molt a sovint.
De fet, no apareix en el Corpus Culinari Català....i he utilitzat una recepta d'un llibre molt interesant del 1979 que vaig aconseguir d'una forma poc ortodoxa, que es diu "Gran Libro de Cocina Española", de Juan Mujal Roig...i a més el llibre està dedicat.
Reputat autor que no coneixia...i que és català.
Els "calamars en tinta" és un plat formidable i malgrat la seva estranya aparença....ofereix un sabor exquisit que agrada a grans i petits. L'he acompanyat amb el típic arròs bullit...que li va força bé, encara que es podrien acompanyar de patates, pasta, etc...
És un plat recomanable per fer entre setmana, ja que es fa en molt poc temps.
De ben segur que aquesta recepta li agradarà molt al meu bon amic i fidel seguidor J.M.Berrocal (i que la seva mare cuinar de collons..."que lo sé de buena tinta"). Aprofito per enviar una forta abraçada a tota la seva família...i als companys de la "Seat"...que sé que també em segueixen.
Som-hi doncs, nanos.

INGREDIENTS
500gr. calamarcets mitjans
1 ceba
2 alls
1 llimona
tinta de sípia o calamar
molla de pa (com un panet)
un raig de vi blanc per cuinar "Gran Chef"
arròs bullit com a guarnició
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Es pot fer la salsa picant

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Si són massa petits els calamars, potser us surt més a compte utilitzar la tinta d'una sípia, com he fet jo. En qualsevol cas, amb tres o quatre tintes petites dels calamarcets...us quedarà igual.
Primer netejarem els calamars amb cura.
Han de ser ben frescos...encara que són carots, els malparits.
Aquests són els budells d'una sípia....quina guarrada, eh?
Un cop nets, els tallarem per la meitat amb unes tisores...i tirarem per sobre el suc d'una llimona.
Saleu-los també.
Ara prepararem una picada amb una mica de molla de pa....
Posem el pa a trosets dins la ma de morter...
Mentre, ja podem posar a fregir els nostrse calamars en una paella amb oli calent.
Utilitzeu sempre una tapa per a fregir calamars....si no, ja veureu per què.
Quan estiguin rosets...els reservem.
En el mateix oli sofregirem l'all a làmines...
...i la ceba picadeta...
Fins que estigui daurada.
Ara incorporem el vi a la nostre picada...
...també hi posem la tinta...

...i remenem una mica...però compte que cada esquitxada és mortal...costa molt de netejar aquesta tinta de la roba....
...i li tirem el sofregit de ceba i all dins. Ho matxaquem tot plegat una estona i....
...barregem els calamars amb la picada en la mateixa paella...
...quins colors, eh?
Ho taparem i ho deixarem coure entre 15 i 20 minuts, però controleu que no falti líquid....
...en principi, amb el got de vi és suficient. No cal afegir-hi aigua.
Doncs ja els tenim cuits nanos.
He bullit una mica d'arròs i, amb l'ajut d'un got, he fet la típica muntanyeta d'arròs.
Serviu els calamars al voltant de l'arròs.
I ja està.
  Qué bo !!!! 
Aquest és un d'aquells plats que està molt més bo del que sembla...i la seva presència no fa honor al seu gust.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Hola que recepta mes bona ma mare la cuinava i jo de xicotet disfrutava moltíssim que sabors mes bons, eres un artista cuinant i il·lustrant-nos moltes gràcies per les teues receptes una salutació

    ResponElimina
  2. Fa temps que buscava una pàgina web de receptes decent. Ja l'he trobat. Gràcies per la feina ben feta!!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !