inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 3 de novembre de 2011

Vol-au-vent de bolets


Un altre invent, encara que segur que ja l'ha fet algú, per què no té cap misteri el plat
És molt adient per presentar com a entrant o per fer un pica-pica en un vermut.
De fer, no deixa de ser un "platillo"....i es podria dir fins i tot que forma part de la pastisseria salada.
Serviu-lo calentó i, si voleu també, li podeu fer una base amb una crema d'espàrrecs, o de boniato, o tirar alguna salseta de roquefort per sobre, etc...
Ja us ho deixo a la vostra imaginació.

INGREDIENTS
1 planxa de full
300 gr. rovelló fresc
150 gr. xampinyó fresc
100 gr. nata líquida
all i julivert
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal

ELABORACIÓ
Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full.
Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Com podeu veure, qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.
 Això és la tapa del pot que tinc.
Es tracta de col.locar aquesta mena d'aro...a sobre d'una planxa. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.
Sobretot, i abans d'enfornar, heu de punxar la part interna que no ens interesa que pugi. Es podrien pintar amb ou batut, però ja veureu com al final (en aquest cas) no val la pena.
S'han de coure a 200º graus...durant uns 15 minuts aprox. Poc a poc...anirant creixent.
Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.
 Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dit, tot aconseguint més volum interior per a farcir.
Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets...però he trobat uns rovellons molt macos al mercat. Venen de França, clar.
  No tenen ni un cuc.
 Els farem a trocets petits. 
I el mateix amb 4 o 5 xampinyons.

En una paella amb una mica d'oli, enrossirem l'all i julivert picats.
  Seguidament, incorporarem els xampinyons.
Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem a que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.
 En el moment en que hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...
 ...i rectificarem de sal...
 ...i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita.
Us agafarà un color marronós molt interesant.
 Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.
 He volgut presentar-los en plats llargs...
 ...amb un polsim de pebre vermell a la base...i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.
  Enrecordeu-vos de tirar una mica de pebre negre per sobre, recent mòlta, i un raig d'oli d'oliva.
  Excel.lent. Els podeu calentar al microones just abans de servir, si cal.
Son boníssims i quedareu bé segur.
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Si trobeu diferència de color en les fotos és per que s'han fet amb càmeres diferentes. Aviat tindré la EOS 600 que tan desitjo !!!

    ResponElimina
  2. Amb b olets frescos ha d'estar boníssim!!

    A veure si amb les pluges s'arregla la cosa i podem fer una bona colecta!!!

    PTNTS Dolça

    ResponElimina
  3. Jo n'estic convençut que ara en sortiràn, però a altituds més baixes...com al Bages. Ja veurem.

    ResponElimina
  4. Bon dia Albert,

    Ahir vaig fer aquests val-au-vents, els vaig cuinar amb el rovellons que em van sobrar de dissabte, un entrant fàcil de fer i per llepar-se els dits, no en va quedar ni un!!

    Gràcies per la recepte Albert.

    Salut.

    ResponElimina
  5. Jo recomanaria servir-los sobre una base de salsa d'espàrregs...però en aquesta ocasió, els convidats que tenía, no ho volien. Estàn bons... si. Enhorabona de nou, titot !

    ResponElimina
  6. Prenc nota per la pròxima, tornaran a caure segur!
    Aquesta tarda tornaré a fer un cop d'ull al teu receptari a veure si m'inspiro per aquest cap de setmana, ja tinc ganes d'encendre els fogons ;D

    salut.

    ResponElimina
  7. T'estàs tornant un malalt !!!...(com jo)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !