inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 11 de novembre de 2011

Tartaletes de crema


Ah!!..qué teniu convidats a dinar?....feu unes tartaletes de crema que no fallen mai.
La crema pastissera acostuma a agradar molt, encara que no li agradi a tothom. Un postre que tingui crema cremada...sempre entre per la vista....i se'ns fa la boca aigua. El mateix passa amb la xocolata. Són d'aquelles debilitats que té l'esser humà.
Us explicaré com, de forma molt senzillota, podeu fer unes postres molt "resultones".
No us perdeu la recepta de "Tartaletes de crema amb fruita i xocolata".
Som-hi !

INGREDIENTS
(per a 12 tartaletes)
1 planxa de pasta brisa
crema pastissera (recepta de mig litre de llet)
gelatina en fred (napage)
fruita variada
decoració al gust

ELABORACIÓ
Primer de res haurem de tenir feta la crema amb antel.lació (una hora com a  mínim).
  A continuació, agafarem una planxa de pasta brisa (quebrada) i el motlle adient.
  Tallarem rodones que encaixin amb la mida del nostre motlle.
I folrem el motlle amb paciència.
Treiem la crema de la nevera que ja la teniem feta prèviament. La remenem una mica.
Ara omplirem les tartaletes amb crema però nomès fins la meitat. Desprès veureu per què.
Genial, preparem el forn...
...a 190º graus....uns 15-20 minuts...fins que veieu que la pasta brisa està cuita (fosqueta).
Mentre es couen, anirem preparant la resta d'ingredients. Avui utilitzaré una gelatina de pastisseria en fred. No s'ha d'escalfar. Nomès s'ha d'untar directament.
Està força bé, per què el pot és de mig quilo....
...i desprès es pot tapar i conservar a la nevera.
Com sempre, l'he comprat en el meu distribuidor de productes pastissers habitual.
A més a més utilitzarem uns "petit-fours" per a servir les nostres tartaletes...però resulta que són d'un mida més petita...
...un truc?...amb un got que tingui la mida de les tartaletes apreteu els "petit-fours" i els fareu més gran.
Sembla que ja les tenim cuites.
Veureu que són molt fàcils de desenmotllar.
La tartaleta hi cap perfectament en els nostres "petit-fours".
Ja fan bona pinta....
...però ara les hem de decorar.
Ho prepararem tot ....i esperem a que estiguin fredes les tartaletes.
En aquest moment, acabarem d'omplir la tartaleta amb crema pastissera.
I ara nomès heu de posar fruita per sobre i pintar-les amb gelatina. Però us explicaré el que m'ha passat. Jo no estic exempte de trobar-me amb problemes i tampoc s'han d'amagar. La realitat sempre és capriciosa.
Resulta que he comprat unes fruites vermelles congelades a "La Sirena", ja que són fruites difícils de trobar. Doncs bé, a l'estar congelades...tenen molta aigua. Tot i estar totalment descongelades...al tenir contacte amb la crema...han començat a regalimar el proper colorant natural que tenen...i clar, la presentació queda horrorosa. Hem de saber rectificar a temps i trobar sol.lucions alternatives. Total, que he descartat l'us de les fruites vermelles. Això no passa si són fruites naturals.
   He decidit cremar amb sucre unes quantes tartaletes.
Fuas, quina pinta !!!
Les anirem col.locant en "petit-fours"...
  ...per poder servir-les juntes...
Molen, eh?
He deixat aquestes amb una sola fruita vermell i una mica de crocant (per tapar la decoloració)
I unes altres les farem amb granillo de xocolata. Aquestes eren les que havien "destenyit" tant. Tranquills, els convidats ni ho notaràn, je,je.
  Decorem amb una fulla de menta.
   Les de crema les podem servir amb un "barquillo" d'aquests que venen o amb mitja neula.
  I les de xocolata, les decoraré amb un "barquillo" de xocolata i una mica de cacao en pols.
Total, que han quedat fabuloses, titots.
Serviu-les amb un bon cava super fresquet.
De cara al proper estiu, quan sigui temporada de fruites vermelles, en faré....amb maduixes, kiwi, pinya, etc...
Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. On trobes la gelatina de 1/2 kilo? La més petita que conec és de 3 kilos...

    ResponElimina
  2. És napage per ús en fred. No cualla com la gelatina, és nomès per pintar. Al Solé Graells.

    ResponElimina
  3. Juer, quina pinta !!!... jo hagués possat fruites en amívar, una rodantxa de pinya li va perfecte a la crema... i al mig una cirera, toma ya !!!

    ResponElimina
  4. Ok! Per pintar per exemple una coca de poma, què prefereixes, la gelatina o aquest napage?

    ResponElimina
  5. El napage és per a postres freds. La coca de poma l'ha treus feta del forn, no?....en aquest cas prefereixo gelatina, que la poma aguanta bé l'escalfor. És com el púding de poma, mira-t'ho: http://lacuinadesempre.blogspot.com/2011/09/puding-de-poma.html

    ResponElimina
  6. mmmmmmmmmmmmmm hem kedo amb les de crema.....

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !