inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 30 de novembre de 2011

Pollastre amb bolets, crema i xips de moniato


Un altre invent dels meus...però tschhhh, ehhh !!!...bo de collons, nanos.
Una d'aquelles bones combinacions de productes...que agraden a tothom.
Prèviament, us haureu de mirar les receptes de la crema de moniato i dels xips de moniato.
Aquest és un d'aquells plat que en "alta cuina" valdria una ronyonada, però clar, no li podríem dir "Pollastre amb bolets i moniatos". Amb aquest nom només podríem demanar 10 o 12 euros pel plat.
Li hauríem de dir "Tires cruixents de pollastre de pagès de pota blava amb xampinyons i camagrocs saltats sobre crema de moniato amb xips kuqui-wei". A 23 euros el plat.
Lo de "kuqui-wei" m'ho he inventat, juas !!!!....per què sempre heu de posar alguna paraula que el "comensal" no conegui...i li provoqui la curiositat de provar-ho.
Quan ho llegeixes...penses "què collons serà això de kuqui-wei?...ho provem, carinyo?".
....a que si?...juas,juas.I a fer calers, tú.
Si es que.....s'ha de ser espavilat.
Jo sempre dic que és molt millor ser espavilat que intel·ligent...en aquesta vida.
Però ja em coneixeu, és broma. Això és el que precisament sempre he criticat de l'alta cuina.
En fi, que es tracta d'un plat gens complicat de fer...generós en gustos...clarament de temporada (tardor)...i que l'hauríeu de provar per què val molt la pena.
Apa..

INGREDIENTS
1 pit de pollastre tallat a tires
100 g de xampinyons frescos
100 g de camagrocs frescos
crema de moniato
xips de moniato
pebre vermell
orenga
all i julivert picat
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Abans de res, prepararem la crema de moniato, de la que us recomano la seva lectura.
La mantindrem calenta.
Ara netejarem els xampinyons...
...i els camagrocs.
Fregirem el 80% dels xampinyons tallats a làmines fines, conservant els més macos per a partir-los nomès per la meitat. Desprès veurem per què.
Saltegem els bolets per la meitat.
A mitjà cocció afegirem una mica d'all i julivert picats.
Fins que estiguin ben daurats. Ho reservem per a muntar el plat.
Ara netegem bé el pollastre.
Jo he demanat que em facin el pit de pollastre a filets.
Amb unes tisores, tallarem uns tires de pollastre que quedin així.
Saleu i empebreu el pollastre.
Ara fregiu les tires de pollastre en oli ben calent.
Que quedin dauradetes però tendres per dins.
Li tirarem una mica de pebre vermell dolç, per donar color.
Us han de quedar així.
Ara ja podem començar a muntar el plat. Posem les xampinyons fet a làmines com a base del plat.
Utilitzaré també uns xips de moniato.
Us recomano veure la recepta dels xips de moniato.
A sobre dels xampinyons anirem distribuint les tires de pollastre de forma circular respecte al plat.
Així, més o menys. Ha de una muntanyeta tot plegat.
Finalment, en una paella amb un pelet d'oli, tirem all i julivert...
...i saltem els camagrocs...
...però res, dos minuts.
Tirem la salsa de moniato per sobre del pollastre...
Que quedi ben regat.

Ara col.loqueu els camagrocs en els laterals del plat.
Fuas, quina pinta !!!
Que us quedi així...
Ara col.locarem els xampinyons que hem fet a meitats de forma estratègica...
...que quedi maco el plat i que es vegin bé els xampinyons.
Finalment agafem els xips de moniato...
...i els anem col.locant per sobre...
...alguns, els clavem a la salsa de forma que quedin drets, el plat ha de tenir força volum.
I ja el podem servir.
És un plat exquisit, pel meu gust, clar.
El recomano de totes totes.
El solet diu "cómeme!".
Es pot acompanyar d'un bon vi o d'una bona cervesa, com en aquest cas.
Una mossegadeta que tingui una mica de tot...ben sucadeta en aquesta crema...és mitja vida, nanos.
Bon Profit !!!!

3 comentaris :

  1. Hola Albert,
    Aqui hi ha una experiència molt professional, eh?
    Nani

    ResponElimina
  2. Gràcies Nani !!!...erò tú Dèu ni do, també!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies Nani !!!...erò tú Dèu ni do, també!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !