inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 13 de novembre de 2011

Pastissets de xocolata


Avui he provat de fer uns pastissets amb uns motlles que tenia de silicona.
D'aquelles cosetes que fan tanta gràcia i, al ser relativament petits, fa ganes de menjar-se un.
Els podeu congelar i anar treient també.
Bàsicament, era una prova per saber que tal em respondría el nou emulsionant que he comprat
Si voleu aprendre a treballar l'emulsionant, us recomano la lectura de l'article: "Emulsionants i impulsors".
No feu aquesta recepta si no teniu l'emulsionant per què no us quedarà gens bé. En tot cas, utilitzeu la recepta tradicional del pa de pessic, afegin-t'hi també el cacao.
Espero que us agradin !!!

INGREDIENTS
tortada o pa de pessic amb cacao (fet amb emulsionant)
125 gr. cobertura de xocolata negre
sucre bany
brandi/conyac
xocolata "granillo"
melmelada de frambuesa o maduixa

Pel bany de xocolata
100 gr. nata líquida
100 gr. cobertura de xocolata negre
50 gr. mantega

ELABORACIÓ
En un bol pesarem juntament la farina amb l'impulsor...
A continuació...
...farem servir un cacao en pols pur...
...que podem barrejar amb la farina. Reservem aquest bol apart.
Tant aquest impulsor que hem posat...
...com aquest emulsionant...
...ens aportaràn el toc especial i professional al nostre pa de pessic.
Si voleu aprendre a treballar l'emulsionant, us recomano la lectura de l'article: "Emulsionants i impulsors".
Ara, posarem l'emulsionant en el bol de la batedora juntament amb el sucre...
...i els ous...
Afegim l'aigua. Ja sabeu que podeu utilitzar aigua o clares d'ou per a fer treballar l'emulsionant.
Batiu durant un minut....
...a velocitat baixa...fins barrejar bé els ous amb el sucre i amb l'emulsionant.
A continuació, ja podeu afegir la barreja de cacao, farina i impulsor.
Primer, ho poseu a velocitat baixa per a fer pols en suspensió....(o se us ficarà el cacao al nas)...
...i un cop barrejat...passeu a velocitat màxima...durant 3 o 4 minuts. 
Us emulsionarà.

Utilitzaré uns motlles de silicona.
Escudillem els motlles...

I ho enfornarem a 200 graus...uns 25-30 minuts més o menys.
Us pujaràn una mica més.
Utilitzeu una varilla de ferro per comprovar si surt neta i si estàn cuits per dins.
Un cop cuits, desenmotlleu-los (que sortiràn amb molta facilitat) i els deixeu refredar.
És increible la textura, eh?....es tan flonjo que es poden apretar...
...i al deixar anar recuperen la forma.
El podem servir així, tal qual, amb una mica de sucre llustre per sobre.
Són tontos, si, però ideals per sucar al café amb llet.
Si voleu fer-los una mica més elaborats, poseu nata a escalfar. Quan bulli pareu el foc i incorporeu la xocolata i la mantega a trossos.
Nomès heu de remenar fins desfer tots els grumolls. Ho reservem i obriem els pastissets per la meitat.
Els banyem amb sucre bany i brandi....i li fem una capa de melmelada de maduixa al mig.
Tapem i els banyem.
Finalment podeu posar-li una mica de xocolata granillo per a rematar els laterals.
La decoració ja va agust de cada xef/pastisser.
Estàven molt bons !!!...que li preguntin a la meva filla.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Fantàstics!!! M'encanta com expliques les receptes amb tant de detall. No cal dir que me l'apunte!!! Salutacions

    ResponElimina
  2. Realment, las teves receptes son professionals, i està molt bé conèixer els secrets "ocults" i els productes que fan servir a les pastisseries.
    ets com un mag que revela els trucs... ves amb compte !!!...ha,ha,ha... !!!

    ResponElimina
  3. M´agraden més sense la cobertura de xocolata...així puc fer la deliciosa marranada de sucar-los en el cafè amb llet.

    ResponElimina
  4. Jo l'he tastat!!! Hi estàn ke ti kaguès!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !