inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 14 de novembre de 2011

Burguer Cangreburguer



Que si, que si.
Aquesta setmana, us porto directament desde “El crustáceo crujiente” la autèntica recepta de la "Burguer Cangreburguer", la "Krabyy Patty" de Bob Esponja !!!

Patricio - Holaaa Boooobbbb !!!...ahora mi mejor amigo és Gary !!!!....
Gary - fsch, fsch.
Bob - No me importa, Patricio. No me hacen falta mejores amigos.

Juasss !!!...grans dibuixos si senyor. Jo que sòc de la fornada del 1973....i que vaig creixer amb series de dibuixos mítiques com El bosque de Tallac amb ackie & Nuca, Baner y Flappy, David el Gnomo, Érase una vez la vida, La abeja maya, Fraguel Rock, la sempre estimada La Bola de Cristal...etc...i finalment, més tard, la grandiosa Bola de Drac....
Avui, he de reconèixer que el Bob Esponja marcarà una època, igual que ho han fet, per exemple, els Simpson.
Doncs l'altre dia, parlant del blog, el meu bon amic Lot em va proposar fer la Burguer Cangreburguer...i vaig pensar, per què no?...és una gran idea...no entenc com no se'm havia acudit abans.
Doncs aquí la teniu.
Dit i fet.
Bé, és la meva recepta però n'hi ha moltes per internet. Això si, us puc garantir que està molt molt i molta bona. Per es clar, l'heu de fer amb cranc reial....que no és precisament barat.

Molta gent diu que la diferència principal està en el que se'n diu "el ingrediente secreto". Uns diuen que és molt amor...altres que no, que és una barreja d'alga nori, salsa de peix tailandesa i salsa golf.
En qualsevol cas, ningú no acaba de tenir clar quin és l'ingredient "secret" que han de portar aquestes hamburgueses,  però lluny d'especulacions....aquestes són espectacularment bones.
Li hauriem de posar el mateix preu que posa el Señor Cangrejo: a 2,99$....encara que, en realitat (si les feu així), us costaràn fins a 5 vegades més.
Pero val la pena fer-les, de veritat.
Si voleu comprar aquesta carn de cranc, os recomano la lectura de l'article "Marísc de Galícia a casa en 24 hores".

INGREDIENTS
300 gr cranc reial de Kamchatka
300 gr rap fresc
1 ous

salsa sukiyaki
panets de pa per hamburgueses amb sèsam
formatge Cheddar
fulles d'enciam
tomàquet

1 ceba dolça
2 tomàquets madurs
cogombre en vinagre
ketchup Heinz
mostassa Heinz (estil anglès)

...i molt d'amor...clar....si no...no sortirà bé....

ELABORACIÓ
Obrim la nostra bossa de cranc reial....

...i posem tota la carn dins un bol...
No m'he pogut estar...i he picat una mica. La carn de cranc reial està espectacularment bona.
És el sumum del cranc....res de surimis.

Si us fixeu, el cranc està encara sencer...i ja es veu que tenen molta carn dins les potes. De fet, nomès he vist tres potes dins el paquet...i això vol dir que nomès és la meitat d'un cranc.
Per un altre banda, rentem el nostre llom de rap sense espines.
El tallarem a daus....
...i el posem dins la trituradora.
Amb el cranc farem el mateix....
...el tallem a trosset i el posem dins la picadora...
...però esteu atents. Us podeu trobar trossets de closca de cranc entre la carn....i per tant, l'heu de treure. Per això us recomano "palpar" bé tota la carn del cranc.
Això son tots els trossets de closca que he tret. Si ho penseu una mica, és normal trobar-s'ho.
Ara, afegirem un ou a la picadora...
...una mica de 5 pebres....i sal...i si voleu podeu posar all i julivert...encara que jo he preferit no fer-ho. L'all i julivert té un sabor molt intens i m'interesa molt conservar el sabor i l'aroma d'aquest cranc tan especial.
Ho piquem tot plegat fins obtenir una massa que es pugui treballar però que conservi trossets d'una mida considerable....no heu de fer una pasta, vaja.
Agafeu un paper de film....i un marcador rodó.
Ara, col.loqueu la carn trituradora dins el tallador....i apreteu-la amb la cullera (sobretot els laterals)...intentant fer una hamburguesa més o menys compacta.
Retireu el tallador i us quedarà una rodona perfecta.
Acabeu d'embolicar-la amb el paper de film i col.loqueu-la en una safata per congelar.
Si voleu, abans d'embolicar-la, li podeu posar una mica més de sal i pebre negre.
Aneu fent el mateix procès fins acabar tota la carn de la picadora...
...i quan les tingueu totes...poseu-les a congelar. Li anirà molt bé el fred per a solidificar la carn recent picada.
  Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients que portarà la nostra hamburguesa, com la ceba dolça, els cogombrins (pepinillos), el tomàquet i l'enciam.
Passada una hora aproxidament, ja podrem fer les nostres hamburgueses...
...poseu-li més pebre si us agrada...
...i en una paella ben calenta....feu les hamburgueses.
He utilitzar la salsa sukiyaki....que li va molt bé al peix.
Feu-les bé per les dues bandes. Penseu que el cranc ja està cuit...i que nomès s'ha de coure el rap.
Queden maques , eh?
Abans de treure-les....li posarem una llesca de formatge Cheddar per sobre...fins que es fongui una mica.
Ja podem muntar les hamburgueses. Primer l'hamburguesa de peix amb el formatge...
....seguidament, un tros d'enciam fresc i net...
...una mica de ceba dolça...
...un parell de talls de tomàquet madur...
...uns cogombres en vinagre...
...tallats a quarts...però a lo llarg....
...i finalment un bona quantitat de mostassa Heinz (estil anglès)....
...i la mateixa quantitat de quetchup Heinz.
Ja tenim les quatre preparades.
Les podem servir...
...fa bona pinta , oi?.....aquí teniu la Burguer Cangreburguer, nanos !!!!
Qué bones estàn !!!
Us aconsello molt probar-les....
....són les millors hamburgueses de peix que provat mai.
Fuasss...sense paraules....

...i per dins han quedat molt ben cuites....
Bon Profit !!!!

7 comentaris :

  1. ostiiiiiiiiiiiiiiiiiii kina bona pinta!!!!!!

    ResponElimina
  2. Albert, Gràcies per la teva cordial benvinguda al club dels RAC1menats.. és tot un honor...
    per cert,.. això si que és tota una sra, burguer .. m'encanta el cranc de Kamchatka... Brutal!!

    ResponElimina
  3. Doncs si t'agrada el cranc...aquesta és la teva hamburguesa.

    ResponElimina
  4. Genial, tot i que nosaltres l'hem fet amb el succedani de cranc (suposo que ham el cranc reial deu ser la bomba), però la burguer estava espectacular. Molt suau de sabor. L'únic que ens va faltar va ser la salsa sukiyaki que no l'he trobat.

    La Sandra es va endur una al dia següent al taper i diu que encara estava millor.

    ResponElimina
  5. Juas,juas !!!...la veritat es que és una vacil.lada de recepta aquesta, però et puc ben assegurar que no hi ha res com el cranc reial. El dia que tinguis quatre duros per gastar...tasta'l...i desprès imagina't l'hamburguesa.
    Veig que cuides bé de la Sandra !!!!...no tindrà queixa !!!

    ResponElimina
  6. ...i el petitó, clar....com es diu?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !