inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 7 de novembre de 2011

Bomba de xocolata i nata amb fruites del bosc


Un postre ben senzill que he fet per aprofitar una nata muntada sobrant que tenía, unes fruites del bosc...i una xocolata que també m'havia sobrat de fer un pastís "Sacher". Es a dir, un invent.
Això si, de dolent no en té res.
Li he dit bomba per la forma que té...i per l'impacte visual que sempre comporta la xocolata.
I ara que tinc emulsionant per a gelats, la propera vegada l'incorporaré a la nata barrejada amb ous (en plan semifred) i així evitarem la cristalització de la nata congelada, que no a tothom li agrada.
Però aquest, està molt bó, ja us dic ara.

INGREDIENTS
250 gr nata muntada
colorant vermell
fruites del bosc vermelles ( a la Sirena les venen congelades)
125 gr. cobertura de xocolata negre (cobertura sobretot)
50 gr. mantega
125 gr. nata líquida
1 planxa de pa de pessic al cacao

ELABORACIÓ
Muntem la nata amb el sucre (200gr. de sucre per litre de nata).
Un cop muntada, la parem...o fariem mantega.
Utilitzaré aquestes fruites vermelles que he trobat als congelats "La Sirena".
Ho barrejarem tot junt...amb una mica de colorant alimentari vermell.
Omplirem uns motelles semi-esfèrics. Jo he utilitzat uns bols de ceràmica que tenia.
Ara, el taparem amb paper de film...
...i el posarem al congelador.
Un altre dia (amb el gelat ja congelat), prepararem la xocolata.
Escalfarem la nata i quan bulli pararem em foc. Incorporarem la xocolata i la mantega a trossos.
Remeneu fins a obtenir una barreja sense grumolls.
Ara traiem el gelat del congelador.Podeu utilitzar una vaieta humida...(amb aigua calenta) i donar calor al bol per fora. Desprès, amb un ganivet, us caurà solet.
Aprofitaré una mica de pa de pessic de xocolata que tenia fet.
Tallarem una capa fina que ens servirà de base pel nostre gelat.
Retallarem tot el sobrant.
Ara ja el podrem abocar al taulell o al marbre.
Amb una paletina podeu rematar una mica el gelat, i fer-lo ben rodonet.
  Això ho haurem de fer ràpid, ja que la xocolata està calenta i el gelat fred. Ja m'enteneu.
El banyem ràpidament i el tornem a deixar al congelador. L'he decorat amb unes tires de pa de pessic.
Quins colors, eh !!!
Un cop gelat, així és com queda.
Serviu-lo amb un bon cava, un vi dolç o un vi de gel ben fresquet.
Bon Profit !!!!

3 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !