inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 16 de novembre de 2011

Arròs amb verdures


De vegades obrim la nevera i no sabem que fer, oi?.
A mi, afortunadament, no m'acostuma a passar gaire per què sòc molt planificador, però també em passa de tant en tant, és clar.
I avui m'ha passat.
M'he adonat que tenia força verdura... però que em venia de gust arròs.
No cal ser gaire espavilat per lligar les dues coses , oi?
He seguit la recepta nº 103 anunciada en el llibre Corpus del Patrimonia Culinari Català i, com sempre, he afegit un parell de variants: l'incorporació de xampinyons, mongeta blanca cuita i brou de pollastre.
El resultat?...un magnífic i saludable plat d'arròs, apte per a totes les edats.

INGREDIENTS
400 g d'arròs
200 g de pèsols
100 g de mongetes tendres tallades a trossos grans
2 carxofes tallades a quarts
2 tomàquets madurs ratllats
6 xampinyons
2 grans d'all
1 ceba trinxada
1/2 pebrot vermell
1/2 coliflor
200 g de mongeta blanca cuita
aigua o brou de pollastre
pebre vermell dolç
pebre negre
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients
Sempre fa goig preparar un menjar nomès a base de verdures, eh?
Unes bones carxofes....de temporada.
Uns pèsols congelats (per què encara no ha començat la temporada)..unes mongetes blanques...unes mongetes verdes fresques....i una mica d'api.
Uns bons tomacons...ceba, all...
....i anem picant tot....
La carxofa, ja sabeu, li talleu un tros d'adalt i d'abaix, li treieu algunes fulles (les més verdes) i us quedeu amb el cor....que el farem a quarts.
Piquem la ceba i l'all...
...i ratllem el tomàquet...
Farem unes làmines gruixudotes de xampinyó....i una bona quantitat de coliflor, ben neta.
En una paella amb una mica d'oli....
...daurem el pebrot vermell, la ceba i l'all...com sempre, vaja....
A continuació, quan estigui ros, afegirem la mongeta verda (neta i tallada) i una fulleta d'api (la trenqueu amb els dits). Això li aportarà molt gustet al caldo.
Seguidament, incorporem la carxofa i els xampinyons.
Mentre, en un altre foc, aniré escalfant una mica de caldo de pollastre que tenía congelat. Si no teniu, aigua directament.
Quan tota la verdureta comenci a agafar un color torradet....
...ja podrem incorporar el tomàquet....i deixar que caramelitzi...a foc lent...
...poc a poc....
Quan estigui el nostre "fons" a punt, tirarem l'arròs....
...que anirem rosejant poc a poc...
...com sempre fem amb qualsevol arròs o paella...
Quan comenci a enganxar-se l'arròs al cul de la paella.....ho rasquem bé i incorporem el brou.
Es pot combinar el brou amb aigua.
Salem..
...i seguidament afegim els pèsols i les mongetes....
....i la coliflor...
Els temps de cocció de l'arròs valdrà per coure aquestes verdures.
Que faci xup-xup...a foc lent.
Aneu provant i rectificant de sal fins que el gra d'arròs sigui cuit. Llavors, jo l'he posat una mica de pebre vermell dolç per sobre, a mode de decoració.
Ara l'haurem d'enfornar en mode grill durant 5 minuts.
I sortirà "torraet", jeje.

Ja el podem servir.
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !