inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 17 d’octubre de 2011

Strudel de poma i fruits secs


Aquest és un postre típic d'Alemanya, però a la pastisseria l'haviem fet tota la vida.
Segons la wikipèdia, l' Strudel (paraula que en alemany significa "remolí") és un tipus de pasta originària d'Europa central i que s'associa freqüentment amb la cuina austríaca, italiana i alemanya. Els més famosos són el Apfelstrudel (elaborat amb poma) i el Topfenstrudel (elaborat amb formatge quark). També es troba a l'Argentina un strudel de carn amb panses de raïm, amb farciment d'empanada de carn i sucre per sobre.
En aquest cas, us porto el que feiem a la pastisseria, de tant en tant, i que vindria a ser un "Apfelstrudel" ja que porta poma i fruits secs com nou, panses, pinyons, ametlla, dàtil, etc...
Us recomano servir-lo calent amb una salsa anglesa freda per sobre o, a l'inrevès, fred amb una salsa anglesa calenta per sobre.
O també amb una mica de nata, clar.


INGREDIENTS
1 planxa de full
2 pomes golden
25 grams panses al rom
un grapat de pinyons
un grapat d'ametlla granet
un grapat de dàtil
barreja de fruits secs picats (dàtil, ametlla, avellana, nou, etc...)
50 gr. mantega
pa ratllat
1 ou
sucre
sucre llustre

VARIANTS:
- Podeu utilitzar els fruits secs que més us agradin
- Si us agrada més dolç, podeu posar una mica de mel o sucre a sobre de la poma, per dins.

ELABORACIÓ
Preparem una planxa de full.
Com sempre, el full el podeu fer a casa, però si no teniu temps el podeu comprar a qualsevol super.
Pelarem les pomes i treurem els cors.
Les picarem a trocets petits.
Picarem unes quantes nous.
Utilitzaré unes panses que tinc guardades amb rom (desde fa més d'un any)...i que estàn al punt.
En piquem unes quantes. Si no en teniu, podeu posar unes quantes panses en remull amb rom o whisky, almenys una horeta.
També utilitzará una barreja de fruits secs que ja tenia i que porta una mica de tot.
La vaig utilitzar per a fer els dolços àrabs Baklava.
Posarem a desfer la mantega, a foc molt baix, no la volem coure, nomès desfer.
He comprat al Makro un pot d'ametlla granet, que m'anirà bé pels panellets també.
Jo també faig com l'Amelie...je,je.
Ara començarem a montar el nostre strudel. Abans de res abafeu el pa ratllat.
La funció que té el pa és la d'absorbir tots els fluits que deixi anar la poma.
A sobre, començarem a escampar les panses, les nous...
..les pomes...heu de procurar utilitzar la franja d'adalt (i no al mig) que us anirà millor per embolicar-lo desprès...
...una mica més d'Amelie...quin gustet !
Escampem l'ametlla per sobre...
Ara uns pinyonets...
Ara la barreja de fruits secs...i com veieu se li pot afegir tot el que més ens agradi.
Ja el tindrem apunt.
  Agafem la mantega que tenim desfeta i l'escampem per sobre.
Seguidament, i com si fos un braç de gitano, enrotllarem el nostre strudel, amb molt de compte. Us aconsello pintar les cantonades amb aigua i així s'enganxarà bé.
 
Amb les mans li acabem de donar la forma desitjada.
  El col.locarem a sobre d'un paper cuisson, en una safata pel forn.
Punxeu-lo amb una forquilla per tot arreu. No ens interesa que pugi.
  Pinteu-lo amb ou batut.
Finalment, tireu uns trocets d'ametlla granet per sobre...
...i un polsim de sucre...
Ara si, el posem a coure a 180º uns 30 minuts.
Controleu-lo bé que no es cremi, que cada forn és un món, eh?
Ja està cuit.
El treiem del forn. Veureu a la safata com ha deixat anar força líquid. És normal.
El posem en un cartró + blonda i, un cop fred...
...li tirarem sucre llustre per sobre.
Ja està fet.
Quina pinta.
Nomès ens quedarà tastar-lo.....l'obrim?
  Així és com queda per dins.
Fan ganes de fer-li una mossegada !!!
Penseu que no és tan dolç com pugui semblar. El farciment no en porta gens.
El podeu acompanyar amb una crema anglesa, nata, mel,  o les porcades que més us agradin.
...o una copeta de mistela li va molt bé.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Hummm! Veient-lo em recordo d'una llarga estada a Luxemburg on el prenia per "berenar". Ara si que el faré a casa

    ResponElimina
  2. Calent i amb la crema anglesa per sobre és la meva opció preferida. És boníssim!

    ResponElimina
  3. Jo sóc també de calent i amb crema anglesa.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !