inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 8 d’octubre de 2011

Pèsols amb rossinyols


Us porto una recepta amb bolets que no té cap misteri.
Ara que som en temporada de bolets, he comprat uns quants rossinyols (Cantharellus cibarius), que és un bolet excel.lent de gust i molt aromàtic.
Us adjunto la definició de la vikipèdia.
El rossinyol és un bolet massís i de color groguenc, groc-daurat o ataronjat, però el peu és més atenuat a la base. El barret, de 4 a 10 cm., primer és convex, després aplanat-deprimit i finalment en forma d'embut; el seu marge és ondulat. Fa una olor agradable, fruitada, i el seu gust és dolç.
Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat.
Hi ha dos bolets que s'assemblen al rossinyol amb una coloració similar. Són, per una banda, el fals rossinyol (Hygrophoropsis aurantiaca), que és comestible, i, per l'altra, la gírgola d'olivera (Omphalotus olearius), que és tòxica.
En definitiva, una recepta molt fàcil de fer, sanota i saludable.
Proveu-la i ja em direu.

INGREDIENTS
300gr. pèsols bullits
50gr. pernil ibèric a daus o encenalls
100gr. rossinyols frescos
1 tomàquet madur (de sucar)
oli d'oliva
crema balsàmica de vinagre de Mòdena
1 all laminat
sal

VARIANTS:
- Podeu utilitzar camagrocs frescos enlloc de rossinyols

ELABORACIÓ
Primer de tot preparem els bolets.
 Avui estaven una mica tocadets, n'he comprat de millors, tot s'ha de dir.
 Però els netejarem amb cura.
Ja veieu que encara que estiguin una mica boteruts...no trobareu mai "habitants".
 També prepararem una mica de pernil ibèric.
 Els pèsols ja els tenim bullits. Si són de temporada, mil vegades millor...si no, quin remei, congelats.
 Preparem una paella amb oli i l'escalfem. Hi tirarem un all laminat per donar gust a l'oli....
 ...i de seguida incorporem els bolets. Els saltarem amb un polsim de sal.
 Que agafin una mica de coloret, però que no es facin massa tampoc.
 Feu una mica d'espai al mig....i incorporeu el pernil....que deixi anar tot el greix.
 Tallem un tomàquet de penjar (o de sucar) a trossos.... ...i també l'incorporem.
No volem fer massa els ingredients, ni tampoc el tomàquet.
La idea es conservar al màxim el gust dels productes frescos.
Hi afegim els pèsols....i ho saltem tot plegat durant uns 3 minuts.
Ho emplatarem amb una mica de gràcia.
 Utilitzaré una crema balsàmica de vinagre de Mòdena que he comprat a La Sirena.
 Qué us sembla?
 He regat el plat amb una mica d'oli d'oliva verge extra i uns puntets de crema balsàmica.
 Sembla mentida però la presentació fa molt.
Fa tant que per un mateix plat et poden demanar el doble o el triple de preu real.
Fa bona pinta, no?...a mi m'ha agradat molt...i ha conservat molt de l'aroma del bolet, que és el que buscava.
 També el podeu presentar amb més quantitat de crema balsàmica.
...això de les presentacions, va a gustos.
Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. Aixó s'ha de celebrar, la teva primera recepta original !!!... i a més té molt bona pinta... tot i que jo li hagués afegit uns alls tendres millor aprofitant que es temporada.

    ResponElimina
  2. ...ehem, ehem....la primera no seria, Litonano...pero weno, gràcies igualment !

    ResponElimina
  3. Buscant he trobat aquesta recepta.... la vaig a fer ara mateix !!! :)

    ResponElimina
  4. @Rosa, doncs mira que es senzillota. Ja fa molt temps que la vaig publicar, potser que l'actualitzi. Gràcies pels teus comentaris.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !