inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 12 d’octubre de 2011

Oli picant

 
Aquest oli el podeu utilitzar per posar a la pizza, per amanir una carn o un peix, o també un plat de pasta...però, a més a més, jo l'utilitzo per fer les patates braves a l'estil "Bar Tomàs".
Us pot passar que poseu uns quants bitxos i no s'aprecia el picant en el menjar. En canvi, d'altres vegades, usant una tercera part, us picarà d'allò més. Per tant, el nivell de picant dependrà del tipus de bitxo emprat i del temps que porti sec.
Es qüestió d'anar provant diferents picants...i si us pica molt...sempre ho podeu rebaixar amb més oli.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
500ml d'oli d'oliva de qualitat
10 bitxos petits ("guindilla cayena")
3 fulles de llorer
1 rama de romaní fresc
1 rama de farigola fresca
1 cullerada mitjana de pebre vermell dolç

VARIANTS
- Podeu afegir romaní i farigola
- Podeu afegir boles de pebre negre
- Es pot posar un all pelat mentre s'escalfa l'oli i retirar-lo després

ELABORACIÓ
 Preparem els ingredients.
 El pebre vermell és opcional. Potser dolç o picant.
 Si no en teniu de farigola i romaní frescos...en podeu posar de sec.
 Començarem per escalfar una mica l'oli d'oliva.
 Lo ideal es que arribi a uns 40º graus. En aquest punt, apagar el foc.
 Ara, hi introduïm les fulles de llorer...
 ...els bitxos...
 ...jo en poso de dos tipus....que m'agrada.
 I les herbes.
 Ja gairebé ho tenim tot.
 Només ens queda la cullerada de pebre vermell, en aquest cas, "De la Vera".
 Ho remenem bé....
  ...fins disoldre completament el pebre.
  Ja està. Ara l'hem de deixar reposar fins que es refredi completament.
 Un cop fred, el podeu guardar dins un recipient hermètic, ben net i ben sec.
 Aquest oli es conserva a temperatura ambient, en un lloc fresc i sec.
Notareu que amb el pas del temps agafa més gust i matisos, i es torna més picant. Per tant, passat un o dos mesos aquest oli guanyarà molt. Si quan ho proveu pica massa pel vostre gust, sempre podeu afegir una mica més d'oli i suavitzar-lo. En cas de no disposar de termòmetre, també es pot fer a ull....o en fred directament, introduint tots els ingredients en una ampolla o pot amb tapa hermètica i deixar reposar en un lloc resguardat de la llum directa i dels canvis de temperatura, durant un mínim d'un mes, però millor dos o tres .
Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Ja el tenim embotellat, ara a esperar a fer una pizza i tastar-lo...

    ResponElimina
  2. Ves-lo tastant de picant. Si vols que piqui ràpidament pots escalfar l'oli amb el bitxo...al foc...una mica, però sense que arrenqui el bull mai !!!...nomès escalfar...a uns 50º graus. Això farà que agafi picantor abans. Però si no tens pressa...posa molt bitxo...i amb el pas del temps anirà agafant picantor. Queda molt bo de sabor. Ja em diràs.

    ResponElimina
  3. hola Albert, aquest oli no te caducitat???

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !