inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 1 de novembre de 2011

Fideus rossejats


Rossejat, sejat o seixat.....que no "arrossejat".
Molta gent ho confón...i es pensa que aquest plat és exclusivament d'arrós. Però no es cert.
Rossejat ve d'"enrosir", és a dir, daurar. Per tant, podem trobar un "Rossejat" fet amb arrós o fet amb fideu, com és el nostre cas.
Si tenim fet un bon brou de peix vermell....són super senzillots de fer i estàn boníssims.
Us recomano menjar-los sense allioli, que és com s'ha de fer, vaja.
Recepta nº 559 del Corpus Culinari Català.
Aquest acostuma a ser el segon plat quan es fa "Lo caldo del peix", un plat molt típic a les terres de l'Ebre, a qui espero no defraudar.
També podeu fer un rossejat d'arròs si us ve de gust.
Inga.

INGREDIENTS
(per a 4 persones)
320 gr. de fideus del número 2
60 cl. de brou de peix vermell
2 alls
oli
sal

VARIANTS:
- Es pot fer amb pistons en comptes de fideus (pistonat)
- Es poden fregir uns alls juntament amb els fideus
- S'hi pot afegir una picada al final
- El plat es pot acompanyar amb allioli

ELABORACIÓ
Preparem una paella.
Si cal, afegiu-hi més brou durant la cocció.
Tireu un raig d'oli i fregiu una mica l'all....compte que es poden cremar molt fàcilment.
Ara incorporem els fideus.
Els anirem remenat....
...la idea és rossejar-los...i que no es cremin.
Han d'agafar aquest coloret tan magnífic.
Ja els tenim.
Afegiu-hi el brou calent, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure fins que els fideus estiguin al seu punt.
Ho remeneu una miqueta, per què no s'enganxi res. Però no s'ha de tocar més.
Que faci xup-xup....poc a poc.
Quan el fideu estigui pràcticament cuit, ho posarem al forn a 200º graus...i nomès la part de grill.
Res, 5 minutets.
Veureu com agafar un coloret brutal.
Ja el podem servir.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Ai que bo! Nyammmmm ... i tens tota la raó, molta gent es confon.

    una salutació

    ResponElimina
  2. Hola ALbert , guapo tu


    com sempre un plat de 10x10, m´encanta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. Gràcies Susanna...i que sàpigues que em miro molt el teu bloc.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !