inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

dimarts, 1 de novembre de 2011

Fideus rossejats


Rossejat, sejat o seixat.....que no "arrossejat".
Molta gent ho confón...i es pensa que aquest plat és exclusivament d'arrós. Però no es cert.
Rossejat ve d'"enrosir", és a dir, daurar. Per tant, podem trobar un "Rossejat" fet amb arrós o fet amb fideu, com és el nostre cas.
Si tenim fet un bon brou de peix vermell....són super senzillots de fer i estàn boníssims.
Us recomano menjar-los sense allioli, que és com s'ha de fer, vaja.
Recepta nº 559 del Corpus Culinari Català.
Aquest acostuma a ser el segon plat quan es fa "Lo caldo del peix", un plat molt típic a les terres de l'Ebre, a qui espero no defraudar.
També podeu fer un rossejat d'arròs si us ve de gust.
Inga.

INGREDIENTS
(per a 4 persones)
320 gr. de fideus del número 2
60 cl. de brou de peix vermell
2 alls
oli
sal

VARIANTS:
- Es pot fer amb pistons en comptes de fideus (pistonat)
- Es poden fregir uns alls juntament amb els fideus
- S'hi pot afegir una picada al final
- El plat es pot acompanyar amb allioli

ELABORACIÓ
Preparem una paella.
Si cal, afegiu-hi més brou durant la cocció.
Tireu un raig d'oli i fregiu una mica l'all....compte que es poden cremar molt fàcilment.
Ara incorporem els fideus.
Els anirem remenat....
...la idea és rossejar-los...i que no es cremin.
Han d'agafar aquest coloret tan magnífic.
Ja els tenim.
Afegiu-hi el brou calent, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure fins que els fideus estiguin al seu punt.
Ho remeneu una miqueta, per què no s'enganxi res. Però no s'ha de tocar més.
Que faci xup-xup....poc a poc.
Quan el fideu estigui pràcticament cuit, ho posarem al forn a 200º graus...i nomès la part de grill.
Res, 5 minutets.
Veureu com agafar un coloret brutal.
Ja el podem servir.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Ai que bo! Nyammmmm ... i tens tota la raó, molta gent es confon.

    una salutació

    ResponElimina
  2. Hola ALbert , guapo tu


    com sempre un plat de 10x10, m´encanta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. Gràcies Susanna...i que sàpigues que em miro molt el teu bloc.

    ResponElimina
  4. Jo hi afegeixo uns troçets de rap just després de tirar el caldo i queda boníssim.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !