inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 2 d’octubre de 2011

Espines de seitó fregides


Una cosa...bona bona.
Doncs avui us porto una recepta tradicional però original, si si, per a molts desconeguda.
Són espines d'anxova o de seitó, que és el mateix, vaja. Hi ha gent (com jo fins fa no gaire) que es pensa que les anxoves i el seitó són peixos diferents. Doncs no, nanos!!!...és el mateix peix.
Aquesta recepta, que també apareix al Corpus Culinari Català (vull dir que no és cap invent) me la va explicar l'amo de la parada de salats del Mercat, que va tenir un restaurant abans de muntar la parada.
El Ventura (que es diu així) sempre em diu: "No llencis mai les espines del seitó!!!..eh?..."
I jo al principi, vaig flipar....per què, jo pensava que nomès els gats menjàven espines de peix....com si fos criu.
Doncs, s'han de menjar calentes i han d'estar super-cruixentes....ah!!!...i van molt bé per a servir-les com aperitiu, sempre triomfan.
Si sou d'aquells que quan mengeu peix fregidet (seitó) li feu una mossegada a la cua...per que està molt cruixenta....això és el mateix...però tota l'espina sencera.
Com podeu veure, l'he asignat la categoria de "Recomanació", cosa que no faig en tots els plats.
El meu consell és que no us ho penseu dues vegades i proveu-les....que us encantaràn !!!

INGREDIENTS
20/30 espines d'anxova/seitó
80 gr. de farina
oli  d'oliva
llet
sal

ELABORACIÓ
Netegeu les anxoves i guardeu-ne les espines.
Deixeu les espines en remull amb llet mitja hora ( així s'estovaràn una mica).
Un cop passada la mitja hora, les torneu a rentar amb aigua.

 Un cop rentades, les salarem una mica, abans d'enfarinar.
Quines coses....aquesta part del peix...abans la llençava i ara m'encanta...és curiós, oi?
 Les enfarinarem bé.
 Escalfeu abundant oli de girasol en una paella.
 Tirem una per veure com estar l'oli.
 Fregiu les espines amb abundant oli calent.
Les heu de deixar fins que agafin aquest coloret de torrat. Llavors, les reserveu en un paper absorbent.
Serviu-les de seguida, ben calentones....ummmmm, qué bones !!!
I tranquils, home, que no punxen !!!
Bon Profit !!!!

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !