inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Crema de moniato Estofat de vedella amb patates i carreretes Pijama Grasoletes de bacallà Panellets de pinyó Cintes amb salsa d'espinacs i remenat de bolets

diumenge, 2 d’octubre de 2011

Espines de seitó fregides



Una cosa bona bona.
Doncs avui us porto una recepta tradicional però original, si si, per a molts desconeguda.
Són espines d'anxova o de seitó, que és el mateix, vaja. Hi ha gent (com jo fins fa no gaire) que es pensa que les anxoves i el seitó són peixos diferents. Doncs no, nanos!!!...és el mateix peix.
Aquesta recepta, que també apareix al Corpus Culinari Català, la número 511. Vull dir que no és cap invent. Me la va explicar l'amo de la parada de salats del Mercat, que va tenir un restaurant abans de muntar la parada.
El Ventura (que es diu així) sempre em diu: "No llencis mai les espines del seitó!!!..eh?..."
I jo al principi, vaig flipar....per què, jo pensava que només els gats menjaven espines de peix....com si fos crii.
Doncs, s'han de menjar calentes i han d'estar super-cruixentes....ah!!!...i van molt bé per a servir-les com aperitiu, sempre triomfant.
Si sou d'aquells que quan mengeu peix fregidet (seitó) li feu una mossegada a la cua per que està molt cruixent, això és el mateix però tota l'espina sencera.
Com podeu veure, l'he assignat la categoria de "Recomanació", cosa que no faig en tots els plats.
El meu consell és que no us ho penseu dues vegades i proveu-les que us encantaran !!!

INGREDIENTS
20-30 espines seitó
80 g de farina
oli  d'oliva
llet
sal

VARIANTS
- Es pot fer amb espines d'anxova

ELABORACIÓ
Netegeu les anxoves i guardeu-ne les espines.
Deixeu les espines en remull amb llet mitja hora ( així s'estovaran una mica).
Un cop passada la mitja hora, les torneu a rentar amb aigua.

 Un cop rentades, les salarem una mica, abans d'enfarinar.
Quines coses....aquesta part del peix...abans la llençava i ara m'encanta...és curiós, oi?
 Les enfarinarem bé.
 Escalfeu abundant oli de girasol en una paella.
 Tirem una per veure com estar l'oli.
 Fregiu les espines amb abundant oli calent.
Les heu de deixar fins que agafin aquest coloret de torrat. Llavors, les reserveu en un paper absorbent.
Serviu-les de seguida, ben calentones....ummmmm, què bones !!!
I tranquils, home, que no punxen !!!
Bon Profit !!!!

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !