inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Arròs de crancs de roca Grasoletes de bacallà Pinya cremada al rom Sopa de meló amb encenalls de pernil ibèric Maires fregides Trufes gelades

dissabte, 22 d’octubre de 2011

Brioixeria: Bretzel


El seu origen és alemany, i és bastant popular a Alsàcia, Amèrica del Nord i Austràlia. També anomenat Pretzel, el seu nom prové de la paraula alemanya Brezel, derivada del llatí bracellus, 'braç petit'. Aquest nom es deu al fet que la seva forma recorda a dos braços entrellaçats. A Alemanya i especialment en la Baviera, lloc del seu naixement, el pretzel o bretzel és molt diferent al dels Estats Units. Forma part del menjar típic del país i és un pa salat. Us el faré més endavant.
Però el que us porto avui és un bretxel dolç, el que feiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia...m'ha quedat idèntic....quins records !!!
Espero que us agradi. 

INGREDIENTS
1 planxa de full
ametlla granet
gelatina de poma
sucre
1 ou

ELABORACIÓ
Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.
 L'axafem bé.
 La idea és deixar-la ben prima.
 Agafem l'ametlla granet.
 Posem l'ametlla per sobre del full.
 I l'apretem bé...que s'engaxi dins el full.
 Quan tinguem la tira plena d'ametlles...li donem la volta.
 I comencem a enroscar tota la tira...
 ...fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....
 Ara li donem la forma de bretzel...i enganxem les puntes.
 Li donem la volta.
I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180º graus durant uns15-20 minuts. Control.leu no es cremi.
 Ara agafem una mica de gelatina de poma.
 I l'escalfem una mica.
 Ja tenim el bretzel cuit.
 Li tirem gelatina per sobre.
 Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.
 I aquest és el resultat.
 És d'aquelles pastes...que, a mitja tarda, entren de fàbula.
Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. Molt bona adaptació d'aquest pa tan típic! I fet amb pasta de full és realment fàcil de fer a casa ;)
    Per cert, el blog del Carlos Valencia és espectacular! Quina passada, oi? Ja fa molts anys que el conec, quan encara no era tan professional... ;)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !