inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 22 d’octubre de 2011

Brioixeria: Bretzel


El seu origen és alemany, i és bastant popular a Alsàcia, Amèrica del Nord i Austràlia. També anomenat Pretzel, el seu nom prové de la paraula alemanya Brezel, derivada del llatí bracellus, 'braç petit'. Aquest nom es deu al fet que la seva forma recorda a dos braços entrellaçats. A Alemanya i especialment en la Baviera, lloc del seu naixement, el pretzel o bretzel és molt diferent al dels Estats Units. Forma part del menjar típic del país i és un pa salat. Us el faré més endavant.
Però el que us porto avui és un bretxel dolç, el que feiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia...m'ha quedat idèntic....quins records !!!
Espero que us agradi. 

INGREDIENTS
1 planxa de full
ametlla granet
gelatina de poma
sucre
1 ou

ELABORACIÓ
Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.
 L'axafem bé.
 La idea és deixar-la ben prima.
 Agafem l'ametlla granet.
 Posem l'ametlla per sobre del full.
 I l'apretem bé...que s'engaxi dins el full.
 Quan tinguem la tira plena d'ametlles...li donem la volta.
 I comencem a enroscar tota la tira...
 ...fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....
 Ara li donem la forma de bretzel...i enganxem les puntes.
 Li donem la volta.
I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180º graus durant uns15-20 minuts. Control.leu no es cremi.
 Ara agafem una mica de gelatina de poma.
 I l'escalfem una mica.
 Ja tenim el bretzel cuit.
 Li tirem gelatina per sobre.
 Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.
 I aquest és el resultat.
 És d'aquelles pastes...que, a mitja tarda, entren de fàbula.
Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. Molt bona adaptació d'aquest pa tan típic! I fet amb pasta de full és realment fàcil de fer a casa ;)
    Per cert, el blog del Carlos Valencia és espectacular! Quina passada, oi? Ja fa molts anys que el conec, quan encara no era tan professional... ;)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !