inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
17 de Gener Tortell de Sant Antoni Conill fregit Peus de porc al forn Calçots al forn Tortell de nata Amanida de mar Salmó a la papillota

dilluns, 24 d’octubre de 2011

Arròs amb bacallà


>Aquest és un plat molt tradicional al que he incorporat un parell de canvis: la incorporació de xampinyons i calamar. La resta, és la mateixa recepta que apareix al Corpus Culinari Català (nº 89).
Hi ha molts tipus d'arròs amb bacallà i és clar, tothom té les seves preferències i "truquillos".
Aquest no té massa misteri i ofereix un bon resultat.
Com sempre, us caldrà una bona dosi d'amor i paciència, i no fallareu.

INGREDIENTS
400 g d'arròs
400 g de bacallà dessalat
3 tomàquets
1 ceba
oli d'oliva
aigua o brou
100 g de pèsols
1 pebrot vermell
5 xampinyons frescos
1 calamar
3 grans  d'all
julivert
uns brins de safrà

VARIANTS:
- Se li pot afegir carxofa i pebrot verd

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.

Rentem bé tota la verdura.
Abans de res, poseu a bullir el pèsols.
Aprofitarem aquesta aigua per a escaldar el bacallà.
L'heu de deixar un minut de rellotge....i el traieu.
El reserveu.
Jo utilitzaré un vi blanc especial per a cuinar de Pinord, "Gran Chef".
Un cop estigui el bacallà fred, ja el podeu esqueixar una mica i reservar.
Tallarem els xampinyons.
Ratllem els tomàquets i els reservem.
Agafeu una cassola maca....i escalfeu un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Sogregirem la ceba, l'all i el pebrot vermell.
A continuació, afegirem els xampinyons...
...i els pèsols ja cuits i escorreguts.
Ho remenem bé i deixem que el xampinyó deixi anar tota l'aigua.
En una paella apart, farem un calamar a la planxa i guardarem les potes senceres per a decorar.
Un cop fet el calamar, l'incorporem al sofregit...
...una mica de julivert...
...un raig de vi blanc...
...ho tapem i deixem reduir el vi a foc mitjà...uns 5 minutets...
Ara ja hi podrem tirar el tomàquet. Deixarem coure 5 minutets més.
I hi tirem l'arròs.
Barregeu-lo bé amb la resta d'ingredients....i deixeu-lo enrossir una mica. Vigileu que no s'enganxi al cul de la paella, heu d'anar rascant.
Ara, ja podem incorporar el bacallà...
...i l'aigua o brou de peix.
Ho remenem una mica...
...rectifiquem de sal...
...hi tirem els brins de safrà...
...no gaires...
...i finalment deixarem coure l'arròs a foc mitjà-baix....
...que faci "xup-xup"...i controleu la sal.
Quan estigui l'arròs gairebé cuit, ja podeu parar el foc. El deixarem reposar 5 minutets.
Ja podem muntar el plat. Avui he escollit un motlle quadrat, que m'ha fet gràcia.
A sobre, hi col·locarem un tros maco de calamar.
Fa bona pinta, o no?
Què us sembla, nanos?
...quin animal més peculiar el calamar...i què bo.
Espero que us hagi agradat la recepta.
Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. Gràcies per aquesta recepta. En tenia el record de la cuina de la meva mare i la meva Iaia, però era amb menys ingredients, només bacallà i en poca quantitat i all i julivert.
    He seguit la teva recepta fil per randa, excepte el calamar ( no en tenía) i ha quedat genial!









    .

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !