inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 24 d’octubre de 2011

Arròs amb bacallà


>Aquest és un plat molt tradicional al que he incorporat un parell de canvis: la incorporació de xampinyons i calamar. La resta, és la mateixa recepta que apareix al Corpus Culinari Català (nº 89).
Hi ha molts tipus d'arròs amb bacallà i és clar, tothom té les seves preferències i "truquillos".
Aquest no té massa misteri i ofereix un bon resultat.
Com sempre, us caldrà una bona dosi d'amor i paciència, i no fallareu.

INGREDIENTS
400 g d'arròs
400 g de bacallà dessalat
3 tomàquets
1 ceba
oli d'oliva
aigua o brou
100 g de pèsols
1 pebrot vermell
5 xampinyons frescos
1 calamar
3 grans  d'all
julivert
uns brins de safrà

VARIANTS:
- Se li pot afegir carxofa i pebrot verd

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.

Rentem bé tota la verdura.
Abans de res, poseu a bullir el pèsols.
Aprofitarem aquesta aigua per a escaldar el bacallà.
L'heu de deixar un minut de rellotge....i el traieu.
El reserveu.
Jo utilitzaré un vi blanc especial per a cuinar de Pinord, "Gran Chef".
Un cop estigui el bacallà fred, ja el podeu esqueixar una mica i reservar.
Tallarem els xampinyons.
Ratllem els tomàquets i els reservem.
Agafeu una cassola maca....i escalfeu un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Sogregirem la ceba, l'all i el pebrot vermell.
A continuació, afegirem els xampinyons...
...i els pèsols ja cuits i escorreguts.
Ho remenem bé i deixem que el xampinyó deixi anar tota l'aigua.
En una paella apart, farem un calamar a la planxa i guardarem les potes senceres per a decorar.
Un cop fet el calamar, l'incorporem al sofregit...
...una mica de julivert...
...un raig de vi blanc...
...ho tapem i deixem reduir el vi a foc mitjà...uns 5 minutets...
Ara ja hi podrem tirar el tomàquet. Deixarem coure 5 minutets més.
I hi tirem l'arròs.
Barregeu-lo bé amb la resta d'ingredients....i deixeu-lo enrossir una mica. Vigileu que no s'enganxi al cul de la paella, heu d'anar rascant.
Ara, ja podem incorporar el bacallà...
...i l'aigua o brou de peix.
Ho remenem una mica...
...rectifiquem de sal...
...hi tirem els brins de safrà...
...no gaires...
...i finalment deixarem coure l'arròs a foc mitjà-baix....
...que faci "xup-xup"...i controleu la sal.
Quan estigui l'arròs gairebé cuit, ja podeu parar el foc. El deixarem reposar 5 minutets.
Ja podem muntar el plat. Avui he escollit un motlle quadrat, que m'ha fet gràcia.
A sobre, hi col·locarem un tros maco de calamar.
Fa bona pinta, o no?
Què us sembla, nanos?
...quin animal més peculiar el calamar...i què bo.
Espero que us hagi agradat la recepta.
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !