inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 4 de setembre de 2011

Xipirons a l'andalusa

 

No sé si us passa a vosaltres, però sempre que anem a fer unes tapes a qualsevol terrassa....de seguida em venen al cap els xipirons. O quan en un restaurant volem demanar que ens posin "una mica per a picar"....el mateix.
No sé que tenen....però són adictius....te'n menges ún....i te'n menjaries cinquanta....eh?
Sobretot han de quedar cruixents....i amb unes gotetes de llimona estàn brutals.
Es fan igual que els "Calamars a l'andalusa".

INGREDIENTS
200 gr. de xipirons
farina de blat
2 cullerades de farina de blat de moro (maizena)
oli per fregir
sal
llimona

VARIANTS:
- Hi ha gent que hi posa una mica de llevat en pols
- A l'ou batut, li podeu posar un raig de cervesa o aigua amb gas (com fan a la cerveseria de la Pça. Reial).
- Es pot posar pebre negre

ELABORACIÓ
Primer de tot rentem bé els xipirons, per treure tota la "porquería" que pugin tenir.
 ...amb abundant aigua...els anem donant voltes....
A continuació, el procès més engorrós de preparar xipirons: extreure la "ploma"...aquella tira que sembla de plàstic i que no és gens agradable trobar-te-la.
 És una pallissa, sí, però si no ho feu per vosaltres mateixos....ja em diràs....
 Ara ja els tenim ben nets i sense la "ploma".
 Preparem els ingredients...
 ...a mi m'agrada afegir un parell de cullerades de farina de blat de moro...ja que li dona un gustet molt bo. També hi podeu afegir una mica de llevat en pols.
 Salem els xipirons....i els enfarinem bé...
 ...amb les mans....
 ..quan estiguin, jo utilitzo un col.lador per extreure l'excès de farina.

 Quan l'oli estigui ben roent....tirar els xipirons....
 De tant en tant, els mireu, per veure si ja estàn torradets i cruixents...
 Els podem treure i posar a sobre d'un paper absorbent.
 ....qué bons...!!!
 Són uns animals força curiosos,oi?...segur que en alguna part del món els fa fàstig menjar-los....
 Els servirem amb una mica de llimona.
 Us aconsello acompanyar-los amb un bon vinet blanc, ben fresquet....sense massa pretensions.
Per la mateixa regla de tres...podem fer exactament el mateix però amb popets petits.
  Quan son així de petits....es desfan a la boca.
  Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !