inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 6 de setembre de 2011

Wok de gambes i vedella al curri



Val, val, que si, que estic una mica enganxat als woks....ho reconec, però es que no me'n canso mai ni de cuinar-los ni de menjar-los.
Sabeu qué passa?...que a l'estiu, i amb aquestes calorades....no ve massa de gust fer guisats complexos i de digestió pesada....busquem menjars una mica més lleugers i pràctics de cuinar.
Per cert, m'hauré de comprar un altre wok per què aquest comença a estar una mica atrotinat.
Avui he fet una base de verdura (com sempre) amb unes gambetes pelades, una mica de vedella i molt de curri. Finalment, l'he afegit uns fideos xinesos.
Els woks s'han de fer i menjar al moment. Podem deixar-ho tot preparat , però no cuit, perquè sobretot les verdures s'estoven...i canvia el sabor. És important que les verdures quedin cruixentes en un wok.
Si voleu més informació sobre les salses que s'utilitzen per a fer woks, podeu consultar les receptes de woks anteriors que he publicat, clicant en la categoria "Xinesa".



INGREDIENTS
1/2 pebrot vermell
2 talls de vedella (filet)
250 gr. gambes pelades
1 pebrot verd
1 ceba
10 espàrrecs verds
1 trocet d'api
salsa sukiyaki
salsa soja
gingebre
curri
llavors de sèsam
pebre vermell dolç
fideos xinesos
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
 Tot ben colocadet...per a fer la foto de marres, jeje.

 Rentem bé tota la verdura.
 Picarem bé l'api. Interessa notar el sabor, però no trobar-te un tros gros d'api a la boca. Millor no abusar.
 En canvi, el pebrot i la ceba si que els tallarem més aviat a trossos grans.
 Els espàrrecs tallats a trocets macos, no els piqueu massa.
 Quan tinguem el wok ben i ben calent....un xorret d'oli, ben repartit i tirem els pebrots i la ceba.
 Remenem bé...i tirem un xorret de salsa sukiyaki.
 Mentre, anirem tallant la vedella a tires.
 Així.
 Aprofitem per adobar la carn amb força gingebre en pols....
 ...mentre, es van torrant les verdures...
 ...afegim també unes llavors de sèsam a la carn. Ens interesa torrar les llavors amb la carn, per què tots dos ingredients es fan molt ràpid...i combinen molt bé...
 Reservarem els pebrots i la ceba en un bol apart...que quedin cruixents, eh?...no deixeu que es facin molt.
 Afegim unes gotes d'oli...i fem els espàrrecs amb l'api...i un polsim de sal.
 Seguidament afegim la carn i remenem bé....un parell de voltes....
 ...i tirarem un xorret de salsa de soja...
 ...veureu com emanen unes olors increibles...amb el sèsam i la soja...jeje...
...ho reservem tot junt en el mateix bol...i preparem el wok un altre cop...
Ja tenia les gambetes pelades rentades. Les salarem i les arrebossarem de curri. La quantitat de curri...doncs segons volgueu. Si us agrada però no us apasiona...amb un parell de cullerades n'hi haurà prou. Si no....foteu-li 3 o 4.
 Les saltegem bé.
 Quan ja canviin el color....
 ...tirarem una mica de pebre vermell dolç, més que res per donar color.
 Ho remenem una mica i ja podrem incoporar tot el que haviem reservat.
 ...fuassss....
 A banda, prepararem els fideos xinesos.
 Ja sabeu, calenteu aigua amb sal...i quan bulli els tireu....
 ...pareu el foc...i espereu 4 minuts de rellotge.
 Ja els podeu escòrrer.
Un cop estiguien ben escorreguts....
 ...els incorporem al wok...
 ...i ho saltegem tot plegat...
 Qué bo !!!
 Aquest suquet que queda al fons és el que han d'absorbir els fideos....i captar tots els aromes que hi ha.
 Ja els podem servir.

 Aquestes fotos és millor no mirar-les si encara no heu dinat....quina gana, senyor !!!!
 Si voleu que piquin una mica (com he fet jo) , podeu canviar el pebrot vermell dolç pel picant.
S'han de menjar amb "palillos", clar, si en sabeu.
Bon Profit !!!!

2 comentaris :

  1. Te que estar boníssim !!!... només li falta el toque dels bolets, shitakes o xampinyons.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !