inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 29 de setembre de 2011

Truita de xampinyons i patata amb guarnició de pernil ibèric



Una truiteta d'aquelles que ve tant de gust per sopar...entre setmana. No és més que una truita de patates amb xampinyons i pernil de guarnició, però novament, un recordatori del menjar tradicional que podem fer a casa. En comptes de demanar una pizza al Telepizza o d'anar al Fast-Food "Amigo" a comprar un Durum o un Kebab, doncs podeu fer una truiteta a casa, que no costa tant.
Les truites sempre han servit per a gastar tot allò que ens queda per la nevera...i de vegades, surt cada una que no veas....jeje.
Acompanyeu-la amb un bon pa amb tomàquet....un raig d'oli d'oliva i una cerveseta ben freda.
Que vagi de gust, nanos!

INGREDIENTS
4 ous
1 patata gran
10/12 xampinyons frescos grans
50 gr. pernil ibèric
oli d'oliva
sal

...i pa amb tomàquet, clar..

ELABORACIÓ
Rentem bé els xampinyons, que sempre tenen molta aigua, i els tallem la part de l'arrel.
El tallem a làmines.
Els saltegem en una paella amb una mica d'oli i un polsim de sal.
Mentre, anirem tallant una mica de julivert....
...i una patata que sigui més aviat grossa.
Quan pràcticament ja estiguin els xampinyons al punt....
...tirarem el julivert....
...i ho barrejarem una estona. Ho retirarem en un plat apart.
Ara, a foc lent, fregirem les patates per la nostra truita.
Mentre, agafeu un bol, trenqueu els quatre ous...(sense que quedi cap tros de closca dins)....
...i amb una varilla batiu-los una estona, fins que facin bombolletes.
Ja podrem incorporar els xampinyons....que vagin donant gust a l'ou.
Quan la patata estigui suficientment cuita com per aixafar-la, doncs l'aixafarem. Almenys, així m'han ensenyat com fer les truites. Queda millor no trobar-te els trossos sencers de patata, no?...encara que això va a gustos.
Un cop estigui feta i aixafada la patata, ja la podrem barrejar amb l'ou i els xampinyons.
Fuass....quina pinta fot això. És interesant (si podeu) que ho deixeu així una estona (uns 20 minuts). Quedarà molt més bona.
A continuació, i amb la paella calenta amb un raig d'oli, tirarem la nostre barreja.
Ho deixarem coure a foc mig una estona, controlant els laterals per veure com va.
Un cop considerem que ja està fet d'abaix, li donarem la volta a la truita.
Jo utilitzo aquesta fusta que em vaig comprar que li diuen "tortillera", jeje. En el bon sentit de la paraula, clar...bé...ara no tinc clar quin és el sentit més bo....és igual, deixem-m'ho còrrer que m'estic ficant en un carrer sense sortida...
Com a guarnició de la truita, passarem per la planxa una mica de pernil ibèric, volta i volta.
Muntem el plat.
Qué us sembla?...a que agafarieu un trocet de cada cosa amb una mossegada de pa amb tomàquet?
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. ..la mar de bo..i la guarnició de "lo mejorcito"...nyam nyam..quina gana (tot i que acabo de sopar)

    ResponElimina
  2. Brutal...una altra dia m'avises i vinc caminant cap a Sant Feliu.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !