inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 13 de setembre de 2011

Planxes (a l'estil tradicional)


Les planxes de pa de pessic són molt utilitzades en pastisseria, ja que és la base principal de la rebosteria variada i dels braços de gitano.
El més important d'una planxa es que quedi molt prima, flonja i flexible, cosa que no és fàcil d'obtenir. Per això, sempre recomano que utilitzeu emulsionant i glucosa (veure Planxes de pa de pessic). Tot i així, avui veurem com es poden aconseguir unes planxes molt decents amb la fórmula tradicional. Vaja, que farem servir la mateixa recepta que pel pa de pessic normal.
Som-hi!



INGREDIENTS
300 g de massa de pa de pessic o tortada
paper de forn (tipus cuisson)

ELABORACIÓ
Us recomano veure el pas a pas de la massa del pa de pessic.
Haurem de barrejar els rovells amb les clares muntades amb molt de compte per evitar que es baixi.
Quan ja estigui ben barrejat amb la farina i tot, omplirem una mànega per fer les planxes.
Les farem el més primes possibles....a sobre d'un paper "cuisson" i directament sobre una safata pel forn.
Amb el forn preescalfat a 250º C...posarem la planxa. En aquests forns de casa, és millor posar les planxes a la part central de forn i coure-les només en mode grill (part superior).
Amb 4-5 minuts en tindrem prou. Vigileu bé que no es cremi.
Un cop fred...la podeu conserva a la nevera o utilitzar directament.
I ja teniu la vostra planxa per fer rebosteria variada, braços de gitano, etc....
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Hola Albert... Les planxes em queden seques, poc elàstiques... Què he pogut fer malament? :(

    ResponElimina
  2. @Sara, t'ho he comentat en privat però ho publico per interés general. Si queden seques i poc flexibles acostuma a ser per una combinació de planxa massa gruixuda i massa temps de forn. S'ha de coure molt poc temps i han de ser ben primes.
    Per cert, mira't la versió de planxes amb emulsionant...que queden molt millor.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !