inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 25 de setembre de 2011

Pa amb xocolata


Si, si.
Pa amb xocolata.
I res més.
Aquesta és la recepta d'avui.
O es que penseu que no mereix una entrada?...i tant, home !!!
De la mateixa manera que he publicat el "pa amb oli i sucre", avui deixarem constància d'un dels berenars més característics de la nostra cultura i del nostre país.
Quan era petit, cada cap de setmana anàvem a la torre dels meus avis.
Sempre berenàvem pa amb xocolata.
Hi havia xocolata amb llet, sense llet i blanca, però el pa sempre era una rosca de pa d'una massa entre el llonguet i el viena.
No sé que tenia la xocolata blanca, però sempre havia hòsties per la blanca...i s'acabava de seguida, ens agradava molt.
I ara, en canvi, és la que menys m'agrada.
I es que la meva iaia Carme no fallava mai.
Sempre en tenía pels seus estimats nets.
Estàva boníssim aquell berenar.
I bé, en cas de no tenir pa amb xocolata, sempre tenies el "Mi Merienda" de Bimbo que és una pasta que recordo amb molt de carinyo. En vaig menjar moltes moltes.
Ara, com que tot es sofisticació...no tindria demanda una pasta com aquesta, tan senzilla, tan vulgar.
Desprès ja van venir els "Bimbocao" i els "Bollycao" aquells oliosos...que desprès van deixar de ser-ho i ja no eren tan bons, oi?.
En fi.
Quins records, tot plegat!!!

INGREDIENTS
un tros de pa (pot ser de pagès, un llonguet, pa de motlle, pa de viena, etc...)
xocolata blanca, negre o de llet
...i un tovalló...si fa calor...

ELABORACIÓ
Agafar un tros de pa en una mà....i un tros de xocolata amb l'altre.
I menjar-s'ho alternant un tros de cada.
Ah!!!...i si us ho dona la iaia, millor que la mama.
 De vegades, m'agradaria tornar a ser petit per menjar pa amb xocolata.
La xocolata Dolca de Netlé ha estat sempre la xocolata que em menjat de petits. N'hi ha d'altres xocolates com la Valor, Lindt, Milka, etc...però de cobertures i de xocolates ja en parlarem en un article a banda.
 Pot ser pa de pagès, pa de viena, barra de mig, llonguet....el que sigui. Però pa de forner, del bo.
 En última instancia podeu utilitzar una baguette, de les que se'n venen ara. Que hi farem.
 Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Quins records!.Jo també sóc de l'època de "Mi merienda".

    ResponElimina
  2. Jo sóc del Bollycao, i tens tota la raó, quan ja no "pringaba", va perdre el seu encant, tant de gust com d'aparicencia...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !