inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 25 de setembre de 2011

Pa amb oli i sucre


Recepta número 745 del llibre CPCC.
No és una broma, no.
Això és una recepta "como la copa de un pino".
Avui l'he fet pa amb oli i sucre a la meva filla per primera vegada....i jo m'he fet una llesqueta.
Quina tonteria més gran, eh?
Un berenat tan mític com el pa amb xocolata.
Són moltes hores de la meva infància dedicades a gaudir d'aquesta combinació absurda però sagrada d'aliments tan bàsics....mastegant el sucre, com si fos un ruc...tot pringadet d'oli i fent aquell "crec-crec" tan característic a la boca.
Recordo que de petit no em feia res agafar un quadradet de sucre i posar-me'l a la boca.
M'encantava.
Ara...no podría fer-ho.....quina angúnia !!!.

El pa amb oli i sucre es menja dret, corrent, jugant, plovent, suat, brut, tirat pel terra...fent de tot...vaja.
Ah !!! ...i heu de saber que no cal tenir les mans netes per menjar-lo !!!, jeje....o almenys no passa res per fer-ho....

De fet, hi ha dos tipus de persona.
Jo era dels de pa amb oli i sucre.
Desprès estàven els del Tulipan (o Tulicrem) amb cacao o no. Aquell que venia amb retallables del Mortadelo y del Pepe Gotera.
Buf!!!, quants anys, eh?


Total, que he cregut, oportú rendir l'homenatge que es mereix a aquest berenar mil.lenari i donar-li un lloc en el meu blog.




Us deixo, fins i tot, una poesia dedicada al pa amb oli i sucre:

Pa amb oli i sucre,
quina pensada
per donar gust
a la mainada.

La llesca s'unta
amb el setrill
però amb molt de compte
que hi ha perill.

Després el sucre
ben escampat
que tot en quedi
ben impregnat.

I apa, a menjar-se'l,
que res no hi ha
més agradable
de mastegar.

Visca el pa amb oli i sucre !!!

INGREDIENTS
1 llesca de pa (si és de pagès millor)
oli d'oliva
sucre

VARIANTS:
- Es pot afegir una mica de xocolata o cacao en pols

ELABORACIÓ
Unteu una llesca de pa amb oli i repartiu una fina capa de sucre per sobre.
 Si es pa de pagès fet amb foc de llenya...millor.
 Un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
 Que quedi ben repartit.
 I ara una capa important de sucre.
 El podeu repartir amb els dits, si voleu.
 I a jalar...que són dos dies !!!
  A les males, sempre ho podeu fer amb pa de baguette.
Vaja....ara no sé si s'ha de posar l'oli abans que els sucre o a l'inrevès !!!!!!
...jo crec que és l'oli...no?...almenys així m'ha sortit per inèrcia...

...tan és, no?
 
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Jo era més de Nocilla, de totes maneres, naltrus no possavem tant de sucre... i també gaudiem de les torrades amb vi i sucre...mmmmmmmmmm diumenges al matí el meu pare s'aixecava aviat i ens ho feia.... quins records.....

    ResponElimina
  2. A casa ho fem ben diferent (suposo que tenir llar de foc a mà hi ajuda: primer torrem el pa, després hi escampem sucre per sobre, i ho reguem amb oli perquè s'hi aguanti. En acabat, o posem a torrar a davant del foc, així el sucre es caramelitza... mmmm

    ResponElimina
  3. Ostres !!!...quina tècnica tan depurada, no?...ha d'estar bona segur aquesta torrada. Gràcies pel feedback !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !