inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 15 de setembre de 2011

Llenguado amb crema d'espàrrecs


Avui veurem com, amb poca feina, podem muntar un plat realment magnífic....d'aquells que en un bon restaurant el claven 30 euros (sempre estic igual, oi?...però es que les coses no haurien de ser tan cares).
Utilitzaré una crema d'espàrrecs com a base per a servir un llenguado a la planxa acompanyat d'uns escamarlanets diminuts que he trobat avui al mercat. Si, si, són diminuts....i per això li he preguntat al peixater si era legal pescar-los tan petits....i m'ha dit que si...de fet m'ha ensenyat l'etiqueta del Ministeri d'Agricultura  Ramaderia i Pesca que autoritza la venda d'aquest producte. Sembla ser que hi ha una super-població ara mateix....o això diuen.
Són molt bons tan petitets, clar, però a mi em fa ràbia que no els deixin crèixer.
Afortunadament, no s'acostumen a vendre.
En fi.
Anem al plat.

INGREDIENTS
2 llenguados preparats per la planxa (sense pell)
un grapat d'escamarlanets petits
crema d'espàrrecs
oli d'oliva
sal normal
sal maldon

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients, com sempre.
Netegem bé el peix.
Aquests escamarlanets són un crim....ho reconec, però que hi farem...."por un perro que maté..."
En una planxa ben calenta amb un raig d'oli i sal....posarem els escamarlans.
Fins que estiguin daurats
Els reservarem en un plat per a muntar el plat al final.
Ara agafem els dos llenguados.
Tirarem un trocet de mantega a la paella. Això li donarà (apart de calories) un gustet i un torradet molt característic.
Quan deixi de petar la mantega...és quan s'ha de tirar el peix.
Els col.loquem a sobre de la mantega i els deixem fer a foc ben fort uns minuts.
Donem la volta....i seguim amb la cocció a la planxa.
Quan quedin torradets al vostre gust (sense assecar massa el peix) ja els podeu treure.
Farem una base de crema d'espàrrecs, que és molt bona i li va de meravella. Us recomano la lectura d'aquesta recepta...que es fa en un moment.
A sobre de la crema hi posem el llenguado i decorem amb els escamarlanets.
Uns grans de sal maldon...no poden faltar.
...i un raig d'oli d'oliva, clar.
Ja ho tenim.
Un vinet fresquet......magnífic, nanos.
Un trocet de la carn del peix amb una mica d'aquesta crema...és un be de Dèu !!!
Jo per què he volgut presentar el peix sencer, però en un restaurant et servirien els filets ja nets d'espines....però es que a mi m'agrada llepar les espines torradetes que el llenguado té als costats.....i també té la seva gràcia haver-lo de netejar, no?
Bon Profit !!!!

3 comentaris :

  1. Quina recepta tan bona!! I tan ben explicada amb aquest pas, a pas...
    També tu tens un bon blog , amb moltes receptes bones. Bé, me'n vaig a tafanejar-lo una mica més.

    ResponElimina
  2. Gràcies Anna !!!...i benvinguda !!!

    ResponElimina
  3. tio, collonut, feie temps que no trobo receptes tan ben especificades,proba a fer pastissos per diabetics, sobre tot la masa, a veure com la pots fer sense que li canvi el color

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !