inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 15 de setembre de 2011

Crema d'espàrrecs


A primera vista podria semblar una crema tonta....senzillota i avorridota (com diria el Tomàs Molina, jeje)...però us ben asseguro que és una crema que està superbona i que val molt la pena fer-la.
Jo, aquesta crema, la vaig aprendre a fer veient el programa "La cuina d'en Miquel"....us enrecordeu d'aquell senyor de bigoti que sortia a TV3 (en Miquel Cors)?...estic parlant de fa molts anys. Doncs conservo algunes fitxes-recepta d'aquell programa que són molt interesants....ei !!!...i compte amb les receptes que regalaven amb "El Periódico" als anys 80, eh?....clar, llavors no tenia cap interés, però ara que me les miro....n'hi ha de molt bones.
Doncs "La Cuina d'en Miquel" era un programa gastronòmic amb tocs d'humor on el Miquel Cors sempre presentava un xef d'algun restaurant de prestigi de Catalunya. En un plató que simulava una cuina i amb l'ajuda del mateix Miquel Cors el cuiner elaborava un plat típic de la cuina mediterrània.

En qualsevol cas, aquesta és una crema que es pot menjar sola o que podeu utilitzar per acompanyar algún altre plat de carn o peix, tot li va bé.

INGREDIENTS
15 espàrrecs verds (aprox.
150 gr. nata líquida per a cuinar (crema de llet)
1/2 ceba picada
1/2 got de vi blanc "Gran Chef" Pinord
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients

 Picarem els espàrrecs a trossos
 La ceba també. No cal que ens esforcem gaire, ja que desprès ho passarem pel turmix.
 En una paella amb una mica d'oli sofregirem la ceba fins que quedi daurada.

A continuació afegirem els espàrrecs i esperarem 5 minuts a que agafin color.
  Tirarem un bon raig de vi blanc.
 Rectificarem de sal...i deixarem uns minuts per què evapori l'alcohol del vi.
 Afegim la nata líquida.
 Ho barregem tot bé.
 Deixem coure una estona....fins que la nata canvii de color també.
 Ja ho tenim. Ara serà qüestió d'abocar-ho tot dins un pot pel turmix.

Ho piquem fins que quedi ben fi. Si voleu, podeu passar la salsa per un colador....i així evitareu trobar-vos cap trocet d'espàrrec.
 La podeu menjar sola, amb un raig d'oli d'oliva....
...o, com he fet jo en aquesta ocasió, la podeu utilitzar de base per a servir un peix (un llenguado) o una carn.
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Ara m'has fet memòria d'aquest programa.... En aquells temps fins i tot mirava TV...!!.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Per cert, avui he dinat a casa del meu cunyat (Lluís, cambrer del Rest. Topik) i m'ha ensenyat la teva targeta de presentació, jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !