inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 26 de setembre de 2011

Coca de vidre

De la mateixa manera que amb el pa suís podem fer una coca d'anís, avui farem exactament la mateixa recepta, però estirant la massa molt més....fent-la tan prima....que queda molt cruixent i clar, al trencar-se fa l'efecte de ser de vidre.
La coca de vidre és una coca alargada y molt fina, acabada amb sucre i anís. Se li poden afegir pinyons. Jo no l'he posat avui, però altres vegades sí.
Això va com va.
Diuen que aquesta coca és molt habitual a Barcelona, i fins i tot alguns diuen que és típica de Sabadell. Que dius, de Sabadell?....però com pot haver res típic de Sabadell?...juas,juas. Amb tot el respecte del món, eh?...però hi ha llocs on se'm fa difícil pensar que tinguin res típic.
Sòc així de tonto.
Però jo l'he vista fer per totes les fleques de Catalunya.
Està molt bona, per menjar a mitja tarda....quan no saps que picar. És una mica enganxosa, sí, i sempre t'obliga de llepar-te'n els dits.

INGREDIENTS
100 gr. de massa de pa suís
oli d'oliva
sucre
anís

VARIANTS:
- Podeu afegir uns quants pinyons

ELABORACIÓ
Preparem una mica de pa suís.
Podeu aprofitar i amb aquesta massa podeu fer les coques d'anís, el pa anglès, els capritxos, etc...entre d'altres.

És una massa molt versàtil, com el pa de viena.
Com sempre, deixarem reposar la massa una estona.
Farem unes bolets d'uns 20-30gr...i les estirarem.
L'aixafem una mica
I l'estirem amb el corró tot el que poguem...que quedi molt fina.
En farem unes quantes
Les col.locarem en una safata pel forn
Tirarem un raig d'oli per sobre
I amb la ma, escamparem l'oli per tota la coca
Podem marcar-les lleugerament amb els dits...fent aquestes cavitats
Finalment, ensucrem
Que quedin bén empolsades de sucre. Ara podriem afegir uns quants pinyons.
Ara les courem a la màxima potència que us doni el vostre forn, en el meu cas 250-260º graus. Les poseu de la meitat cap amunt....i amb ventilació. En 8-10 minuts les tindreu torradetes. Però vigileu per què es cremen molt ràpid.
Ja les tenim cuites...
...i nomès ens quedarà tirar per sobre un raig d'anís, que cristalitzarà el sucre roent.
Perfecte, ja les tenim.
Es trenquen amb molta facilitat, però ja és aquesta la textura que han de tenir.
Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. Jo per aquesta coca....matooo!! Jo també l' he feta i és deliciosa. Sí que és típica de Sabadell. Jo sempre ho havia sentit.

    ResponElimina
  2. Ei, que jo sóc de Sabadell, eh? Una mica de respecte! ;)
    Sigui d'on sigui, aquesta coca és boníssima!

    ResponElimina
  3. Juass !!!...disculpa Gemma, però podem dir el mateix de Sant Feliu de Llobregat (d'on sòc jo)....tú creus que hi ha res típic d'allà?
    Es broma.
    Ja m'entens, oi?

    ResponElimina
  4. jo la faig amb massa buittoni i queda boníssima.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !