inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 7 d’abril de 2013

Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina


Segurament ja coneixeu aquesta amanida, ja que ja fa temps que s'està fent molt popular. 
L'alvocat és una fruita molt saludable (regula el colesterol), encara que també té les seves calories.
Dit d'un altre manera, engreixa.
Com sempre, les coses s'han de prendre amb mesura.
L'alvocat ha d'estar al seu punt, es a dir, ben tovet, que es desfaci si l'apretem amb els dits, però que tingui la suficient consistència per a poder tallar-lo a daus.
Quan vam anar a Cuba....vam provar uns alvocats enormes...i superbons. Allò si que són alvocats !!!.
De fet, a Cuba hi ha una població que es diu "Aguacate" a la provincia de Mayabeque.
Si voleu més informació sobre l'alvocat, les seves propietats i les varietats que hi ha, us recomano la lectura de l'article Alvocat a la Vikipèdia.
Aquesta amanida és d'aquells plats que (sobretot a l'estiu)...arribes un dia a casa i dius:
- "ostres !!...avui em fotria una amanideta d'alvocat i tomàquet!!!"
I no en tens, clar.
Sempre passa.
No sé quina mena de sensació provoca la combinació dels dos ingredients principals d'aquesta amanida que,  en certs moments, la fa molt i molt desitjable. Com si fos un caprici de prenyada. Això també em passa amb la sindría....a vosaltres no?...en fi, seràn coses meves.
Aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.

INGREDIENTS
1 tomàquet d'amanir
1 alvocat madur
vinagre balsàmic de mòdena
oli d'oliva verge extra
tonyina en llauna
sal

VARIANTS:
- Es pot menjar amb pa o pa amb tomàquet
- Es pot ruixar l'alvocat amb suc de llimona per evitar l'oxidació

ELABORACIÓ
 Tallem l'alvocat per la meitat fins tocar l'os.
 Obrirem amb un gir com si descargolèssim una tapa, i farem saltar les dues bandes.
 La pell veureu que surt sola....
 ...amb les mans es pot treure fàcilment, sempre que l'alvocat estigui al punt.
  Treiem l'os.
 Ara tallem l'alvocat a daus...
  ...no massa grans.
   Fem el mateix amb el tomàquet.
 Ho salem tot barrejat.
   Ara incorpore el vinagre de mòdena.
 Un bon raig, al gust.
 Fem el mateix amb oli d'oli verge extra de bona qualitat.
Ho remenem bé i ho deixarem reposar almenys una horeta a la nevera.
Si voleu podeu deixar els pinyols de l'alvocat dins...i evitareu que posi negre.
Ara anem a emplatar. Col.loqueu una base de tonyina amb un motlle rodó. Feu pressió.
Ara, acabem d'omplir el motlle amb l'amanida d'alvocat i tomàquet i fem també una lleugera pressió.
Finalment, jo acabarem amb una mica de crema balsàmica de mòdena.
I ja ho podem servir.
Sana, bona i refrescant amanida per servir tot l'any, però sobretot en èpoques d'estiu.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Aquestes amanides sempre es posen de conya...sencilles però boníssimes

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Queda molt bo si li poses formatge tendre

    ResponElimina
  3. @Fuetimate, i sense que sigui tendre....segur que si. Gràcies per la visita !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !