inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 31 d’agost de 2011

Xipirons a la planxa


Es podria dir que això no és ni una recepta, però com ja he comentat altres vegades, serveix com a recordatoria d'aquella cuina de sempre....i per tant, no cal que un plat sigui molt elaborat per a que ens vingui de gust i poder gaudir-lo.
Qué grans que són els xipirons...i qué petits !!!...ja m'enteneu, oi?
Hi ha moltes formes de fer-los, però a mi, particularment, tant els calamars com el xipirons a la planxa, amb una mica d'oli, sal i llimona...és com més m'agraden.
Hi ha productes que contra menys els cuinem millor....i els calamars és un d'ells.
Si vosaltres teniu receptes amb calamars, feu-me-les arribar si us plau., que m'agraden molt.
Gràcies.


INGREDIENTS
200 gr. xipirons
oli d'oliva
sal
llimona

ELABORACIÓ
Abans de res , haurem de netejar bé el xipirons, que sempre porten trocets de peix, cloïsses, etc...
Els posarem directament sota de l'aixeta i els remenarem amb les mans.
Una de les feines més engorroses és netejar els xipirons.
Jo els trec la "ploma"...aquella tira que sembla de plàstic i que tant molesta quan te la trobes. Si no ho feu per a vosaltres....ja em direu qui us ho farà.
Ja els tenim ben nets.
 Preparem una paella amb foc ben fort....salem els xipirons i els tirem.
 Al principi veureu com deixen anar tota l'aigua que porten....
 ...però poc a poc s'evaporarà el líquid i es començaran a torrar. Però compte !!!...que començaran a petar...els haureu de remenar de tant en tant i deixar-los torradets....com us agradin vaja.
 Els servirem amb un tros de llimona...i un raig d'oli d'oliva cru per sobre.
 Fuasss...quina pinta nanos...a mi m'apassionen els calamarcets....
 Gaudiu-los amb una copeta de vi blanc fresquet, una cerveseta ben freda o un vermut negre amb sifó.
 Qué bonics !!!
Bé , suposo que no cal dir que el calamar a la planxa, fet exactament igual...està igual o més bo que els xipirons.
 Bon profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !