inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
17 de Gener Tortell de Sant Antoni Conill fregit Peus de porc al forn Calçots al forn Tortell de nata Amanida de mar Salmó a la papillota

dimecres, 31 d’agost de 2011

Xipirons a la planxa


Es podria dir que això no és ni una recepta, però com ja he comentat altres vegades, serveix com a recordatoria d'aquella cuina de sempre....i per tant, no cal que un plat sigui molt elaborat per a que ens vingui de gust i poder gaudir-lo.
Qué grans que són els xipirons...i qué petits !!!...ja m'enteneu, oi?
Hi ha moltes formes de fer-los, però a mi, particularment, tant els calamars com el xipirons a la planxa, amb una mica d'oli, sal i llimona...és com més m'agraden.
Hi ha productes que contra menys els cuinem millor....i els calamars és un d'ells.
Si vosaltres teniu receptes amb calamars, feu-me-les arribar si us plau., que m'agraden molt.
Gràcies.


INGREDIENTS
200 gr. xipirons
oli d'oliva
sal
llimona

ELABORACIÓ
Abans de res , haurem de netejar bé el xipirons, que sempre porten trocets de peix, cloïsses, etc...
Els posarem directament sota de l'aixeta i els remenarem amb les mans.
Una de les feines més engorroses és netejar els xipirons.
Jo els trec la "ploma"...aquella tira que sembla de plàstic i que tant molesta quan te la trobes. Si no ho feu per a vosaltres....ja em direu qui us ho farà.
Ja els tenim ben nets.
 Preparem una paella amb foc ben fort....salem els xipirons i els tirem.
 Al principi veureu com deixen anar tota l'aigua que porten....
 ...però poc a poc s'evaporarà el líquid i es començaran a torrar. Però compte !!!...que començaran a petar...els haureu de remenar de tant en tant i deixar-los torradets....com us agradin vaja.
 Els servirem amb un tros de llimona...i un raig d'oli d'oliva cru per sobre.
 Fuasss...quina pinta nanos...a mi m'apassionen els calamarcets....
 Gaudiu-los amb una copeta de vi blanc fresquet, una cerveseta ben freda o un vermut negre amb sifó.
 Qué bonics !!!
Bé , suposo que no cal dir que el calamar a la planxa, fet exactament igual...està igual o més bo que els xipirons.
 Bon profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !