inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 18 d’agost de 2011

Wok de fideus xinesos amb gambes i verdures


Un altre recepta de wok, que m'agraden molt.
Per aquest plat he utilitzat la salsa Sukiyaki, que es pot afegir a qualsevol wok que feu o barrejar-la amb la soja també.
Però per aclarir conceptes, a continuació us deixo una descripció de les diferentes salses que podeu utilitzar per cuinar amb un wok (cap d'elles picant).

Salsa de soja
La salsa de soja està fermentada de manera natural i es pot usar tant a la cuina per a l'elaboració de plats com en la taula a manera de condiment. A punt en un procés de fermentació tradicional a partir de quatre ingredients purs: soja, blat, aigua i sal, no conté colorants, conservants o potenciadors de sabor.

Quan una salsa reuneix unes característiques d'aquest tipus sembla impossible resistir-se a provar-la. El seu sabor, lleugerament especiat, i la seva aroma, amb més de 280 matisos en harmònic equilibri, fan que la salsa de soja sigui el condiment perfecte de nombroses receptes. Unes gotes seran suficients per realçar el sabor de verdures, peixos, carns, aus i salses.
Hi ha moltes varietats de salsa de soja en el mercat actual i és difícil decidir quina triar. N'hi ha xineses i japoneses que poden ser fermentades de manera natural o química, i entre aquestes, n'hi ha clàssiques i especialitzades per realitzar algun tipus de plat. Com normal general, és millor evitar les salses fabricades de amb químics. Les salses de soja estan fermentades de manera natural, i feta únicament amb tres ingredients: soja, blat i sal.

Salsa Teriyaki
Una barreja especial de salsa de soja fermentada de manera natural, vi, sucre, vinagre i espècies. Ideal per a usar com marinada o com a condiment per a menjars a la barbacoa o kebabs, carns rostides, peix o pollastre. Un toc de sucre a la salsa assegura que les carns i vegetals obtinguin un atractiu setinat. La salsa teriyaki marinades és també perfecta com acompanyament a aperitius, com nuggets de pollastre.

Salsa Sukiyaki
Salsa de soja fermentada de manera natural, sucre i vi són l'essència de la salsa Kikkoman Sukiyaki. Sukiyaki és una paraula japonesa que significa "rostit a la làmina d'una fulla". La recepta original del Sukiyaki consisteix en talls extremadament fines que són cuinades juntament amb vegetals o tofu en un brou. La base d'aquest brou és la salsa Sukiyaki. La salsa Sukiyaki és també ideal per donar-li un toc especial a peixos, carns i plats de vegetals cuinats en wok o paella.
Salsa de soja baixa en sal
L'alternativa baixa en sal de la salsa de soja fermentada naturalment. Després del procés de fermentació natural, el 43% de la sal continguda en la salsa de soja és eliminada mitjançant un procés especial. El deliciós i saborós aroma i el seu únic sabor no queden compromesos en absolut.

Doncs ara ja coneixem una mica més les diferentes salses que podem utilitzar a l'hora de fer un wok.
Jo trobo que cuinar amb wok....una mica és com fer una pizza.
M'explicaré.
En tots dos casos el resultat dependrà una miqueta de la imaginació de cada cuiner i del que tinguem a la nevera. Per tant, és un d'aquells plats que ens servirà per a fer "neteja" i, a més a més, el gaudirem molt.
Avui gastaré una verdura que m'ha portat la meva amiga Isabel en un viatge a Saragossa (i que li agraeixo molt)....i que és de l'horta del seu tio. Per tant, apart de ser verdura ecològica....són peces molt grans i saboroses.
Clar, no és mateix fer un wok de verdura amb la verdura envasada que pots comprar al Condis del teu barri....que aquesta. En qualsevol cas, la recepta és la mateixa. Nomès canviarà la qualitat dels ingredients.
Som-hi.

INGREDIENTS
1/2 ceba dolça
2 pebrots verds
50 gr. mongeta tendra
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
1 tros de carbassó
1/2 pastanaga
2 cullerades grans de salsa Sukiyaki
2 cullerades de soja
10/12 gambes vermelles
pebre vermell picant
julivert
gingebre
sal
1 paquet de fius xinesos "noodles"

ELABORACIÓ
Com sempre, començarem preparant tots els ingredients del plat.
Utilitzaré uns fideus xinesos que nomès cal escaldar.
Pelem les gambes vermelles.
Salem les pells i els caps.
En una paella amb abundant oli, fregirm les pells i els caps. L'objectiu és aromatitzar l'oli, ja que les pells les llençarem.
Tallarem tota la verdura en juliana.
I el julivert ben picadet.
Salem les gambes.


Mentretant, en un altre foc, anirem fent els fideus.
Aquests fideus es fan molt ràpid. En una cassola amb aigua, sal i un raig d'oli bullint...tirarem els fideus. Immediatment ho retirarem del foc.
Contarem 4 minuts de rellotge.

 ...ja estàn fets...

....i ja els podem escórrer per saltar.
Les gambes ja les tenim apunt.
Llencem les "escarfolles" que diuen, i colem l'oli.
Ara tenim un oli d'oliva aromatitzat amb gambes....que utilitzarem pel wok.
Ara posem a calentar el wok, amb la màxima flama que ens permeti la cuina.
Quan estigui ben calent, tirem un raig d'oli de gamba....
...i seguidament tota la verdura...menys el julivert...i la ceba...
...la saltarem...donant cops de canell...en plan..."yo domino, neng !!", juasss....qué divertit és el wok !!!
En aquest moment afegirem un parell de xorrets de salsa Sukiyaki, de la que ja hem parlat abans.
Afegim la ceba.....i la daurem....però no massa...que convé que quedi crueta.
Tirarem una cullereta de café de Gingebre mòlt.
I ho reservem tot.
Tornem a escalfar el wok...tornem a tirar un raig d'oli de gamba...i ara si...tirarem les gambes...i una cullereta de café de pebre vermell picant (si us agrada , clar).
...es faràn de seguida...nomès que canviin de color ja estaràn fetes...
Ara tirem el julivert...
I remenem bé...que seguida estarà....i també ho reservarem en el mateix recipient que la verdura.
Ara, per netejar una mica el wok, utilitzarem una llimona que passarem per tot el recipient.
Unes gotetes d'oli....i saltegem els fideus....
Tirarem un bon xorret de salsa de soja.
Remenem bé....
...i ja podem incorporar tot el que teniem reservat...

Remenar, remenar i remenar...per què no es cremi....
Això ja està apunt.
Ja els podem servir, ben calentons.
Ummm...com m'agraden.
Ho emplatarem amb una mica de gràcia...
...i posarem una mica de julivert picat pel voltant....
Un bon raig d'oli d'oliva cru per sobre....i a jalar nanos...
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Ke sàpigues ke la iaia de la Vinyet tb els fa ben bons els fideos xinesos!!

    ResponElimina
  2. M'ho crec...però la iaia de la Vinyet m'ha de passar la recepta de les patates farcides.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !