inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 26 de juliol de 2011

Tahín

El Tahín o Tahini és una crema o puré feta a base de sèsam o ajonjoli.
Es pot aconseguir en supermercats, herbolaris i botigues dietètiques. S'acostuma a vendre en pots de vidre i el podem trobar torrat, amb sal o sense sal. Es molt habitual en la cuina àrab i  també en molts païssos de l'est.
La saludable barreja d'ingredients converteixen al tahín en un aliment a tenir en compte a l'hora d'elaborar tot tipus de plats cardiosaludables. Les llavors de sèsam són molt riques en àcids grassos insaturats que, unides al component antioxidant sesamol, expliquen les seves virtuts nutricionals.
L'aspecte negatiu per a la salut deriva del potencial alergènic de les llavors de sèsam, que provoquen una alergia alimentària que ha augmentat en els darrers 5 anys. És el mateix que passa amb la soja.

En general, és un producte molt saludable, però tampoc us passeu en el consum, ja que és força calòric.
El tahín es pot utilitzar com a substitut de la mantega o margarina, com aperitiu amb una torrada de pa i és bàsic per a fer el hummus.
Jo no el faig, el compro fet, però us explicaré com es fa per si us interesa.

Per cert, hi ha dos grans tipus de tahín: els torrat i el claret. Tenen sabors diferents....i potser una mica més intens els torrat.
Proveu-los tots dos i trieu.

INGREDIENTS
Sèsam o ajonjolí lleugerament torrat
Aigua o oli de sèsam (opcional)
Sal marina

ELABORACIÓ
En primer lloc, torrarem a foc molt lent les llavors de sèsam fins notar com desprenen un agradable aroma.
Anar remenant vigilant que no es cremin.
La part més delicada és moldre-ho. S'ha de moldre durant varies hores...i s'acabarà convertint en un puré o una pasta. La gent que ho fa a casa utilitza un molinet de café elèctric, però li han d'anar afegint aigua o olí de sèsam de tant en tant fins obtenir la textura desitjada.

Al final li afegirem la sal per a potenciar el sabor.
La sal també ajudarà a digerir les substàncies més greixoses o olioses.
I ja tindrem llest el nostre tahín.

Aquí teniu un exemple d'ús de tahín....com són els falafel.
...o el famós hummus.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !