inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 21 de juliol de 2011

ARTICLE: Provem-ho tot !!!

Moltes vegades em trobo amb amics, família, i coneguts....que hi ha moltes coses de menjar que no els agrada.
Com a pare, sento la sensata responsabilitat d'educar als meus fills dins de la diversitat social, cultural i, obviament, gastronòmica que vivim actualment.
No vull que aquest article sigui una crítica negativa envers a la gent que, en major o menor mesura, exclouen de la seva dieta diferents aliments, plats o productes per raons molt diverses.
I jo m'haig d'incloure en aquest grup, per què hi ha coses que no m'agraden ni vull tastar-les.
De fet, jo diria que hi som tots en aquest grup, per què es tan difícil trobar a algú a qui no li agradi res...com algú a qui li agradi de tot.
Jo penso que hem de fer un esforç i tastar coses noves...per un benefici propi.
 FOTO: Surtit de Sushi i Sashimi

No siguem capquadrats i obrim-nos una mica més a totes les gastronomies.
Tasteu nous plats, nous gustos....i, a través també del menjar, entendreu una miqueta més com són les persones d'altres regions. Per què no oblideu que la cuina ens identifica: som el que mengem.
No es poden rebutjar sistemàticament aliments que ni tan sols hem tastat mai.
Sí que estic d'acord en que hi ha certs aliments que ens poden produïr rebuig o fàstig, com a mi els cargols, la carn vermella crua, etc.., però salvant aquest tema.....to palante, no? !!!!...que les coses s'han de provar !!!.

FOTO: Tampoc caldria arribar a aquest extrem.
A Tailandia, aquests cucs estàn considerats una del.lícia.
Jo cruus ni de conya, però fets a la brasa...no et dic que no.

Nosaltres i el nostre paladar, estem acostumats a uns ingredients, a uns sabors, a unes textures....i no és fàcil fer un pas endavant. Pensem que en d'altres parts del mon...la gent menja coses "rares". Però ells pensen el mateix de nosaltres. Hi ha gent que no comprén com és posible que ens mengem els cargols, la cua de brau, el fetge de xai, els callos, les ostres o fins i tot les gambes.
Tot és rel.latiu, com deia el geni.
Jo us animo a provar plats nous de la nostra cuina,  i proveu la combinació d'ingredients que, segons els vostres coneixements, d'entrada no combinarien mai....i desprès podreu opinar si us agraden o no.
Per què el coneixement gastronòmic és cultura, la experiència és molt enriquidora...i el sol fet de poder tastar plats de diferentes cultures, és un luxe que no tothom té a l'abast i que, per tant, l'hem d'aprofitar.

Un clar exemple d'adaptació gastronòmica seria el sushi. Qui ho anava a dir....eh?....i qui no ha provat el sushi avui en dia?...a mi m'encanta...i ja forma part de la nostra dieta...quan fa 10 anys enrere era un plat completament exòtic que nomès menjaven alguns amics estranys que havien viatjat per tot el món....oi que si?

A mi es que m'apassiona la cultura gastronòmica...i m'interesa molt conèixer el que mengem en cada lloc.
La cuina xinesa i la cuina àrab (amb el seus falafel, durum, döner kebab, shawarma, tajine, cous-cous, baklava, etc...) també han passat a formar part del nostre aparador de comerços del barri. I encara que menjar ràpid no engloba tota la gastronomía del món àrab, si ho podem considerar com una petita representació.
Jo he incorporat el "hummus" a la nostra dieta, i de tant en tant, en faig.

Això qué demostra?...el que us deia, que el paladar s'ha d'educar provant coses noves.
Em refereixo exclusivament a plats que podriem anomenar "normals"....ja m'enteneu.
No cal que arribeu als extrems de provar una aranya, un cuc o una sargantana, eh?.

Ara us adjunto algunes imatges una mica "peculIars"...d'aliments no tan "normals" per a nosaltres i que mengen al continent Asiàtic.



ATENCIÓ: Compte amb els paladars sensibles que aquestes fotos us poden treure la gana...o regirar l'estòmag...eh?

Gos.A Beijing, seu dels jocs olímpics, mengen gos, un plat tradicional.
Penis de bou. Alguns pensen "De lo que se come se cria"...o sigui, que si ho voleu comprobar....vosaltres mateixos....a mi no em cal, juasss !!!
Aranyes gegantines a la parrilla. A Cambotja és un plat típic que es menja a totes hores. Això ja em faria més "coseta" provar.ho.
Fetus d'ànec. És una del.lícia Filipina. Una autèntica guarrada. Aquestes coses crues poden estar plenes de bacteris...i avui en dia no te la pots jugar.
En canvi, en un restaurant xinès, he provat les llengues d'ànec fregides i estàn bonísimes de la muerte !!!!
Sargantanes saltades. Una novetat tailandesa d'un xef local...que ha tingut molt bona aceptació.
I pensar que jo les lligava a un cuet per Sant Joan i les llençava cap a una mort dura i cruel....que bé m'ho passava, jorl, jorl !!!
Rates.Un bon amic meu les ha provades en un viatge que van fer al Vietnam. Quan la gana apreta...no et dic jo que no, però d'entrada....associo més aquest animal a una font d'enfermetats que no pas un aliment.
Sang de serp. En païssos com Xina, Malàisia i Tailàndia, la sang de serp s'utilitza com afrodisíac i Viagra natural. Hi ha discusions sobre quin tipus de serp és més efectiva, però la majoria es decanten per les cobres i per les més verinoses. En moltes restaurants  i bars d'aquella zona, barrejen l'alcohol amb la sang. Li fan un forat a la cua i procuren mantenir viva a la serp.
Home...un cubata de rom amb cola i un toc de sang de serp...potser està bo i tot...i acabes la nit d'un altre manera.....juassss !!!
Fins la propera !!!

Font de les fotografies: http://movidas-varias.blogspot.com/2008/09/top-10-comidas-ms-asquerosas.html

2 comentaris :

  1. Un article molt interessant... em sento aludit i amb raó... soc molt maniàtic per menjar. El millor, les fotos, son una canya !!!

    ResponElimina
  2. Dius que et sents aludit....però jo també. Tots tenim les nostres manies amb el menjar. Però en conec un de més "difícil" de menjar que tú....creu-me, je,je.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !