inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 15 de juliol de 2009

ARTICLE: La felicitació del mestre

"El teu blog està molt bé !!!
  Si un dia vens a Porqueres tinc un llibre per tu..."

(14/06/2011)
Així mateix s'ha dirigit a mi per correu electrònic el gran mestre Jaume Fabrega. Que dius...home, no es gran cosa el que diu....oi?...però a mi m'ha fet il.lusió, que voleu que us digui. Tampoc tinc gaires més aspiracions ni pretensions que publicar tot el coneixement gastronòmic de la nostra família pel gaudiment públic. Amb això en tindré prou.
Però li he agraït la felicitació personalment i me'n alegro molt d'aquest reconeixement que ve d'un gran historiador i coneixedor de la cuina dels Països Catalans, autor (entre d'altres) del llibre "La Cuina Gironina" que recomano en aquest blog, o "Catalunya, per sucar-hi pa".
Superades (i cuinades) ja les 100 receptes en poc més de 7 mesos i més de 2000 fotografies realitzades, us puc assegurar que continuaré amb el mateix esforç i empenyorament que fins ara he tingut i he dedicat a aquest blog....que és una d'aquelles coses que em fan sentir bé....que necessitava fer per a mi mateix, per a la nostra família i per al poble català.
Un petit gra de sorra, que dirien alguns.
Ni més ni menys.
Moltes gràcies, Sr. Fàbrega!!!
...i li agafo la paraula...penso passar per casa seva a recollir el llibre !!!



Però qui és en Jaume Fàbrega?

Jaume Fàbrega i Colom (Vilavenut, Província de Girona, 1948) és considerat un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana. Ha guanyat cinc vegades el Gourmand World Cookbook Awards, distingit premi internacional de literatura gastronòmica i ha publicat més de cinquanta llibres.
A més és historiador, crític d'art, escriptor i professor:
És membre de nombroses entitats gastronòmiques i culturals, entre les quals de:
Com a periodista, és col·laborador assidu de diverses publicacions periòdiques com ara El Temps, Diari de Girona, Mètode (de la Universitat de València) i d'altres mitjans de comunicació com per exemple Catalunya Ràdio. També ha col·laborat a La Vanguardia, Diari de Barcelona, Avui, El Punt, El Món, Presència, Descobrir Cuina, Set Dies, Canigó, Bouquet, Mesa y más, Vivir el vino, Gazeta del Arte i Batik.

Obres publicades recentment

Com a escriptor ha publicat més de cinquanta llibres de temes gastronòmics, alguns dels quals -com els quatre volums de La cuina. Gastronomia tradicional sana, La cuina mediterrània o Dalícies- han estat traduïts a varies llengües. Ha col·laborat amb la redacció a llibres de grans cuiners, com per exemple a El Gran Llibre de la Cuina Catalana de Josep Lladonosa o El Bulli, El sabor del Mediterráneo de Ferran Adrià.

Les últimes obres que ha escrit són:
  • La cuina catalana (nou volums)
  • La cuina mediterrània (dotze volums)
  • La cuina del món (tres volums)
  • La cuina de Mallorca (El Gall Editor)

  Altres mèrits

  • Premi Robert de Nola 1981, amb Jean-François Revel
  • Premi d'Honor Chaîne des Rôtisseurs 1987
  • Premi Jaume Ciurana 1987 de periodisme
  • Premi Raïm d'Argent 1991 amb Juan Maria Arzak
  • Premi Nacional d'Assaig d'Andorra 1996 i 2007
  • Premi Josep Vallverdú d'assaig 1996
  • Premi d'assaig Rovira i Virgili 1999
  • Premi d'assaig C. Sarthou 2007
  • La seva obra va ser seleccionada a Xina per a l'Exposició Internacional Olímpica del Llibre de Cuina de Pequín 2007
  • Distingit en quatre ocasions amb el Premi al millor llibre dels Gourmand World Cookbook Awards
  • Director de Pèl & Ploma de l'editorial La Magrana

Enllaços externs

4 comentaris :

  1. Jo sempre ho he dit, des de que vas arribar a casa amb akella cara de fitipaldi, "aquest noi arribarà molt lluny...." juassss

    ResponElimina
  2. Un gran article, moltes felicitats!!
    Geniàl, un mestre!!
    Referent.
    salutacions, Cuina de Sempre!!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !