inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 3 de juliol de 2011

All cremat (de turbot)



No se m'ha cremat l'all, no.
L'All cremat és un plat tradicional català del Garraf/Penedès, de Vilanova i la Geltrú concretament.
Us recomano provar-lo al restaurant "Cal Peixerot" de Vilanova. És un plat que també li diuen "All cremat de Vilanova".
És una recepta excel·lent perquè és un plat únic cardiosaludable, que incorpora farinacis (patata), sofregit de verdures i peix. Per no parlar de les propietats tan beneficioses que l'all té pel nostre cos. A més de ser un plat de característiques molt mediterrànies. 
Que quina és la meva opinió?....que està que t'hi cagues....és espectacular.
És d'aquells guisats de peix que marquen tendències.
Té un gust una mica fort, però justament és el que anava buscant: un plat amb contundència i caràcter, dels que no oblides mai.

Cada dia em sorprèn més la cuina catalana....quan t'adones que, amb pràcticament els mateixos ingredients, pots fer plats força diferents, com és aquest cas.

El podeu fer amb el peix blanc que més us agradi (lluç, rap, llobarro, etc...) però jo he volgut fer-ho amb turbot (rodaballo en castellà). És un peix de carn neta i apretada, sense gairebé espines...i de sabor lleuger però característic, que et deixa al paladar la sensació aquella d'haver menjat peix peix....com el que menja un tros de carn....m'enteneu, oi?

Es troba amb facilitat a totes les peixateries.


Aquest plat, a més, no costa gens de fer, així que no dubteu en provar-lo.
Molt i molt bo.


INGREDIENTS
4 talls de turbot
10 grans d'all
oli d'oliva verge
2 tomàquets
3 patates mitjanes
aigua / brou de peix 
2 llesques de pa torrat
vi blanc
pebre vermell
julivert
sal


ELABORACIÓ
Abans de res, preparem tots els ingredients i el brou (a no ser que el tingueu congelat, com jo en aquesta ocasió). Tan sols l'heu de treure, descongelar i escalfar una mica per a poder incorporar-lo calent al nostre guisat.
 Així m'agrada, tot apunt, jeje

 La carn del turbot és melosa i suau
 En una paella petit fregim els alls sencers....poc a poc
 I li anem donant la volta...
Mentretant, en una cassola amb força oli d'oliva calent, hi col.locarem les patates tallades a rodanxes...intentant d'escapçar-les una mica.

 Vigilem l'all no se'ns cremi. Volem que quedi daurat, però no cremat (ja que amargaria el plat)
 Mentretant, i per a no estar parat, anirem tallant els tomàquets a daus ben petits
 Ja tenim l'all apunt....i el posarem dins de la ma de morter...sense oli, clar
 Veieu el color?....doncs així ha de quedar
 Les patates ja les tenim mig fregides....i li hem donat la volta
 Baixarem el foc al mínim
 Incorporarem el tomàquet
 Mentre, prepararem la picada amb dues llesques de pa torrat sucades en vi blanc.....
 ...una cullerada de pebre vermell...i una mica de sal
 Ho maxacarem tot....amb paciència....
 Poc a poc, xino xano....escoltant la ràdio...o veient la tele...
 Heu d'aconseguir una pasta com aquesta
 Les patates i el tomàquet ja són apunt
 Li afegirem la picada
 La repartirem bé per la cassola
 No us preocupeu massa...ja que amb el brou s'escamparà millor
Hi tirem un parell de cullerades de brou de peix i ho remenem una mica per a evitar que les patates s'enganxin al cul....i si no teniu brou, haurà de ser aigua, clar
 Ara col.locarem el turbot a sobre de les patates
 El repartim més o menys bé
Incorporem un parell de cullerades de brou més. No cal cobrir el peix, simplement que hagi líquid per a la propera cocció de 15 minuts.
 Rectifiquem de sal
 I ho taparem
 Deixarem coure uns 15 minuts....fent alguna "sacsejada" de tant en tant
 Com sempre, passat aquest temps ho posarem 5 minuts al forn....en mode grill
 I aquí teniu l'All Cremat
 Que bó...senyor, senyor !!!
 I aquí teniu les fotos de rigor del plat montat

 La carn del turbot diu: "cómeme" !!!
 Barrejem patateta amb tomàquet i turbot....i ja ens podem morir, nanos !!
Aquí no queda ni l'apuntador....!!!....juasss !!!!
Bon Profit !!!
(eo, ...que l'albarinyo no ha faltat, eh?)

3 comentaris :

  1. He fet ja dos plats del teu blog i han estat un èxit. El cim-i tomba (una delicia) i aquest de l'all cremat que l'he fet amb rap. Felicitats pel teu blog!!!!!

    ResponElimina
  2. Molt bé Xavier !!!, però felicitats a tú, home !!!...m'alegra molt que aquestes receptes tinguin una realitat a la pràctica...
    Per cert l'all cremat es pot fer amb qualsevol peix de carn dura...i encara no l'he fet amb rap...però no trigaré.
    Enhorabona i ànims !!!

    ResponElimina
  3. Hola, l'he fet varíes vegades i no t'havia fet cap comentari.
    El resultat es espectacular¡
    Gracies¡

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !