inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 19 de juny de 2011

Brioixeria: Triangles de cabell d'angel


Aquesta és la típica pasta amb forma de triangle, feta de full i farcida de cabell d'àngel.
De petit, al cole, sempre me'n comprava unes que venien dues en un paquet de plàstic....i a mi em semblava que jo era l'únic que les menjava...no sé per què, juass...coses de nens suposo. A veure, i com tothom, jo també he tingut les meves èpoques de pastes de la "Pantera Rosa"....de "Tarzan" (que portava aquells ninots incrustats a la pasta)...de "Bony" i "Tigretón"....de "Bollycao" i "Bimbocao"....i de "Phoskito"....vaja, com tots els que voltem els quaranta....si fa o no fa. Però si m'he de definir....en general, jo era dels que portava bocata al cole, eh?....pa amb tomàquet i xoriço....o llonganissa...o fuet.
En fi.
Aquestes pastes de cabell d'àngel les podeu fer en tan sols 20 minuts (si ja teniu el full).
Així mateix podríem fer un tortell de cabell d'àngel (afegint al farciment una tira de crema pastissera)....o també la coca de cabell d'àngel de Sant Joan.

INGREDIENTS
1 placa de pasta de full tipus "La Sirena"
200 g de cabell d'àngel
1 ou batut (per pintar)
ametlla granet
pinyons
sucre llustre


ELABORACIÓ
Estireu una làmina de full fins que us quedi un gruix d'uns 4 o 5 mil·límetres (com les tapes dures d'un llibre, vaja).
 Com ja he comentat, avui utilitzaré aquest cabell d'àngel que he comprat al súper.
 L'escampem bé en un costat de la pasta de full
 L'anivellem també de volum, que no hi hagi "bonys"
 Ara ho tancarem sobre una banda
Amb els dits mullats d'aigua, podeu "pintar" el borde de la pasta de full. L'aigua servirà com a "pegament" amb la capa superior de full.
 Talleu aquesta tira en forma de triangles de la mateixa mida.
Poseu-los en una safata pel forn amb paper cuisson. 
Ja les tenim apunt per enfornar. Prepareu el forn a 180º graus...
... i ja les podeu coure....unes 15-17 minuts.
 Vigileu molt que no es cremin.
 Quan estiguin ben freds....els cobrirem amb sucre llustre.
 I ja els podem servir. 
 No cal repetir lo bona que es la combinació del full amb el cabell d'àngel oi?
 Les podeu servir a mitja tarda amb una copeta de moscatell o un Pedro Ximenez.
Bon profit !!!

1 comentari :

  1. gràcies!!!!! MOLTES GRÀCIES!!!
    són les meves pastes preferides!!!
    de fet van ser el meu caprici d'embarassada (ja en fa 23 anys,uf)i eren les que més m'agradaven de petita, però les de pastisseria, ja que les de bossa mai han sigut iguals I ara ja no se'n troben;o són amb ametlla o el farcit no és de cabell d'àngel Doncs ja se que hem toca...De fet pensava mirar el llibret blau de les receptes del gremi (regal de casament d'un amic pastisser) però un pas a pas amb fotos es genial, ja que les quantitats i, a vegades, els ingredients del llibre del gremi són, es calr, per a professionals MOLTES GRÀCIES!! I a seguir així de bé

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !