inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 16 de maig de 2011

ARTICLE: Paella de marisc (al foc de llenya)


Més que una recepta, aquest post és un resum sobre la paella de marísc que hem fet entre el meu germà Manel i jo, i que hem pogut gaudir aquest cap de setmana en la casa de turisme rural Cal Sort (Marganell/Castellbell i el Vilar).
És una sort tenir (aquella casa) i tenir una barbacoa ben guapa i poder cuinar amb llenya i carbó.
Foto de la casa de Turisme Rural Cal Sort. Quan en Josep (amo de la casa) tingui la web acabada, us posaré el link.
No cal dir que el resultat de cuinar amb foc de llenya és mil vegades millor que en cuina. El gustet que aporta la fusta de pi és inigualable. Com sempre, una matèria primera fresca i de qualitat és vital per a garantir un resultat òptim.
Però, ojo, també s'ha d'anar en compte, ja que no és fàcil cuinar amb foc de llenya, eh?....ja que el ritme l'imposa la flama que tinguis.
No deixeu de visitar la recepta original de la paella de marísc i la de l'arrós a la cassola, per veure el procès d'elaboració pas a pas.
Us adjunto les fotos de l'esdeveniment.



Cuinar d'aquesta manera nomès té un truc: mantenir una flama constant i tenir tots els ingredients preparats, ja que la cocció és molt més ràpida que en una cuina tradicional.
Com sempre, un bon sofregit, uns calamars i sípia ben torradets...

En aquest punt, vaig decidir flambejar la paella amb rom, ja que era l'únic alcohol que teniem....i queda molt i molt bé.
Amb el peix ben fet i flambejat, incorporem l'arròs.
El deixem coure una estona evitant que se'ns cremi....i ho reservem.
Un cop hem tirat el brou o l'aigua....ens hem d'assegurar de tenir una bona flama constant per a incorporar el líquid i que bulli sense parar fins que estigui cuit l'arròs.

 Com veieu, la flama era magnífica.

Xup Xup !!!
Que faci un bon xup-xup. S'ha d'anar incorporant aigua segons la demani (i aigua per què no tenia brou de peix, encara que no va fer falta). I corregir de sal, clar.

Una bona paella per a 6/8 persones.
La deixarem reposar 5 minuts abans de servir-la.

  Ummmm !!!...de restaurant no....millor que en un restaurant....!!!
Com sempre, no pot faltar un bon albarinyo fresquet.
Bon Profit !!!...ja nomès falten les mosques !!!!

2 comentaris :

  1. Puc ratificar que es una de les millors paelles que he menjat... i aclarir que el toc verd que es veu a la paella acabada es julivert picat molt fi que s'afegeix al final i li dona un toc molt fresc.

    Quan pugui us posare el video de tot el procés...

    ResponElimina
  2. Doncs si...em va recordar molt a les antigues paelles amb foc de llenya que feiem a la torre dels meus avis...a Parets del Vallés....
    ..ains...quins records !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !