inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 23 de maig de 2011

Llobarro al forn amb gambes i cloïsses


Un plat de festa.
La carn del llobarro (lubina) és molt fina i gustosa.
Té molt poc greix i moltes proteïnes, a més de potassi, fòsfor, ferro i vitamina B.
I recordeu que la vitamina B intervé en el sistema nerviós i en la generació d'hormones sexuals...així que..un bon vinet per acompanyar....i potser acabeu celebrant-ho....juass.
De fet, amb aquesta mateixa recepta podeu fer el peix que més us agradi, com per exemple, el rap:
(veure recepta amb rap)

INGREDIENTS
1 llobarro net i preparat pel forn
6/8 gambes vermelles
8/10 cloïsses gran (gallega)
4 tomàquets de penjar
4 patates
1 llimona
4 alls
julivert
1 got de vi blanc
oli d'oliva verge extra
pebre vermell dolç
sal i pebre

ELABORACIÓ
Primer de tot, prepararem tots els ingredients i netejarem tot el peix.
Seguidament, en una safata pel forn, farem un llit de patates.

Les salpebrem, una mica d'all i julivert per sobre....i una mica de pebre vermell. També hi col.locarem els tomàquets oberts per la meitat.Ho regarem tot amb un bon raig d'oli d'oliva i ho enfornarem a 180º graus durant uns 15-20 minuts.
 Als 10 minuts de cocció en el forn, li afegirem un raig de vi blanc a les patates.
Netejarem bé el llobarro i li posarem uns trossos de llimona a cada tall. Per dins també hi posarem un mica d'all i julivert picadet. I el salpebrem , clar.
Com que les patates ja estan semi-cuites, ara podem incorporar el peix amb una mica més de pebre vermell.
Ho tornem a regar amb oli i ho enfornem a la mateixa temperatura durant 15-20 minuts més. A mitja cocció, li tirarem un bon raig de vi blanc.
 Mentretant, en una paella a banda, fregirem una miqueta d'all i farem les gambes.

 Les cloïsses les hem tingut 24 hores en aigua i sal, per a extreure tota la sorra que puguin tenir.
 Quines llengues que tenen eh ?
La gallega, és la millor cloissa de totes, per a mi. Són molt grans i gustoses....i mai fallen.

 Un cop tenim les gambes fetes, ho reservem.
En la mateixa paella, farem les cloïsses, que les hem rentades prèviament. Amb el foc ben fort, un raig d'oli, sal, un raig de vi blanc i les tapem. Les deixarem coure fins que estiguin obertes nomès.
 Mentretant, anem regant el peix amb el propi suquet que deixa anar
 Amb amor i pasió, eh?....si no ho feu així, no sortirà bé....jeje.
 Ja les tenim apunt , les cloïsses.
 Son guapísimes....
Incorporem les cloïsses al nostre plat.
...i l'aigueta que han deixat anar, també....és molt important..doncs té molt gust de mar...
...si tenim brou de peix...ara seria el moment d'afegir-lo...
Incorporem també les gambes.
Ho reguem tot amb la salseta que hem creat
La gamba farà que la salsa sigui més vermelleta....i tingui un gust molt bo.
Deixeu-lo coure fins que estigui daurada la pell del peix.
Ja el tenim.

Ummmm !!!
Un plat bo de debò.
Com sempre, un vi blanc fresquet.

La blanca i gustosa carn d'aquet peix combinada amb les patates que es desfan....les gambes...i les cloïsses....us deixarà bocabadats !!!
...ahh !!! ...i suqueu pa, eh?...no em vingueu amb tonteries ...sobretot !!!...s'ha de sucar pa als tomaquets....i a la salsa....

RECEPTA ALTERNATIVA
I si no teniu gambes ni cloïsses, podeu fer-lo igualment....
Es fa exactament igual...que la recepta inicial. Nomès heu d'obviar les gambes i cloïsses. En aquesta ocasió he abusat una mica més del pebre vermell dolç per aportar una mica més de color, ja que no hi ha gambes.
 Assegureu-vos bé, durant la cocció, d'anar tirant el suquet que deixa per sobre.
 Quina bona pinta.
 I poca cosa més.....emplatar....
 ...i a gaudir...
 ...d'una carn neta, blanca, carnosa i gustosa...
  Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Sense paraules.... !!!!... llàstima que ja no s'en trobin de besugs... la mare sempre en feia.

    ResponElimina
  2. ..això ho diràs tú que se'n troben...nomès l'has d'encarregar...titot !

    ResponElimina
  3. Ho penso provar dissabte vinent. Enhorabona per la web, és la meva favorita des d'ara.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !