inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 8 de maig de 2011

Albergínia farcida de salsa bolonyesa, ceps i pernil



Per a millorar el farciment de les tradicionals Albergínies farcides, he afegit una mica de cep i pernil ibèric.
He aprofitat la carn d'una salsa bolonyesa que he barrejat amb beixamel i ha quedat un gust molt suau.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS 
2 albergínies
300gr. de salsa bolonyes
100gr. ceps secs (hidratats)
50gr. pernil ibèric
sal
pebre
oli d'oliva verge extra
salsa beixamel

ELABORACIÓ
Prèviament, tindrem preparada la salsa bolonyesa.
Preparem els ingredients i posarem els ceps secs a hidratar en un bol amb aigua, una mitja horeta abans de fer el plat.
Posarem les albergínies tallades per la meitat en una safata pel forn i les enfornarem uns 15 minuts a 180 graus. Així les tindrem mig cuites i alhora de posar-les de nou al forn amb el farciment, no hauran d'estar tanta estona. De fet, les podeu coure completament i escalivar-les embolicades en paper de plata.
Buidar-les respectant que quedi un bon tros de "paret".
He trobat unes albergínies força grosses, oi?...maques, maques....del mercat, clar...són de l'horta del Llobregat. Tant la fruita com la verdura del Baix Llobregat és molt bona....i ecològica.
Podeu visitar la web: www.hortadelbaix.com
Amb lo de dins, que no està del tot cuit, ho fregirem per a fer el farciment.
Perfecte.
Fregir el pernilet ben picat en abundant oli, però res, 20 segons.
Seguidament, afegim l'albergínia i ho saltem tot plegat.
Mentrestant, anirem preparant la salsa beixamel en un altre foc.
...una mica de nou moscada....que no falti....
Picarem bé els ceps i els afegirem a la paella. L'aigua dels ceps, en aquesta ocasió, no l'aprofitarem gaire. Potser podem afegir una miqueta a la mateixa beixamel, però no gaire.
Farem un lloc enmig de la paella per a saltar els bolets.
Afegirem la salsa bolonyesa i ho remenarem tot bé.
Ho deixarem coure una miqueta, evitant que s'enganxi i es cremi.
Remeneu bé la beixamel. En aquesta ocasió ens interessarà que quedi força sencera (no gaire líquida).
Un cop feta la beixamel, li afegirem 3 o 4 cullerades al nostre sofregit i la resta la guardarem per a cobrir les albergínies. Quins colors i quines combinacions més meravelloses, eh?....juasss....
Ho remenarem bé i ho deixarem coure 2 o 3 minuts. Rectificarem de sal, si cal.

Omplirem les albergínies amb el farciment obtingut. Així, tal qual, les podeu congelar si voleu.
Cobrim les albergínies amb la salsa beixamel sobrant.
Posarem una miqueta de formatge i una miqueta de mantega, si volem.
Enfornar uns 15-20 minuts a 180 graus...fins que veieu que estiguin ben daurades.
Ta-ta-ta-txannnnnnnnnnnn !!!!!....i aquest és el resultat.
Sempre poso varies fotografies per intentar captar aquell trosset que tan ens agradi.
No hem d'oblidar que el menjar ha d'entrar primer per la vista....o malament rai.
Quina bona pinta, eh?
Ummmm, què bones estan !!!
Bon profit, nanos !!!

3 comentaris :

  1. Que bones !!!... jo les vaig provar fa un parell d'anys i desde llavors m'encanten !... a la Font del Ferro les feia al foc escalivades i flipes, pero amb aquest farciment de luxe tenen que ser orgàsmiques !!!

    ResponElimina
  2. ..potser si que és "orgàsmic" el plat...
    ..no sé per què....però aquest és un plat que acostuma a agradar més a les dones que als homes...oi que si?....
    ...si ho fas bé...potser desprès dinar hi ha recompensa...juasss...
    ...o no...o a rentar plats....

    ResponElimina
  3. A casa les fem però les bases de alberginia les fregim amb oli i quan ho posem al forn només es per gratinar-ho ( si que hi posem el pernil, lo dels seps no ho fem però segur que li aporta un toc de qualitat)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !