inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 3 d’abril de 2011

Truita de llengueta cruixent


La "llengueta" és un peix molt similar al "xanguet", però la diferència és que no creix més i per tant, no està prohibit agafar-lo. No sempre n'hi ha , però està super bo. Es pot fer una truita normal de llengueta, però jo prefereixo enfarinar-ho i fregir-la primer, fins que quedi cruixent, i llavors fer la truita.
La textura és molt diferent i la truita queda cruixenta.
Molt bona per a sopar amb una mica de pa amb tomàquet i una cerveseta !!!

INGREDIENTS
4 ous
sal
150gr llengueta fresca
farina
oli

ELABORACIÓ
Netejar, salar i enfarinar la llengueta.

Tirar un pols de sal als 4 ous.
 Batir enèrgicament durant un minut.

 Netejar la llengueta i salar.
 Enfarinar-la.
 En una paella amb una mica d'oli, fregir la llengueta
 Fer per les dues bandes.
 Quan veieu que ja està "cruixent"....
 ...afegiu l'ou i acabeu de fer la truita.
 Jo, cansat de tenir desastres amb les truites fent servir plats amb diferenta mida i fondaria, vaig optar per comprar-me una tapa truitera. És una tapa de fusta que serveix per donar-li la volta a la truita....i , la veritat, va molt i molt bé, ja que la base és totalment plana. La recomano.
 Doncs ja ho tenim, nanos. Una truita tova per fora i cruixent per dins.
Quina parida, eh? ....juasss....
Un sopar de rei !!!....i als crius els agrada molt també.


Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Quans ullets es veuen brillar a la truita...! té una pinta estupenda, a mi m'encanta el xanguet, però fa molts anys que no en menjo.

    ResponElimina
  2. El comentari anterior l'he borrat perque havia comés una greu falta d'ortografía catalana...

    ResponElimina
  3. ...els "ollets"?.....juassssssssssssss

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !