inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 22 d’abril de 2011

Espagueti amb crema de llet i bacó


Aquesta recepta és molt i molt senzilla.
No seria la recepta més saludable d'aquest blog però com sempre dic, amb mesura, es pot menjar de tot.
És un bon recurs pels que tenim nens petis ja que els agrada molt.
No sé si ho sabeu però l'autèntica salsa carbonara no porta nata líquida, ni crema de llet, ni llet.
Per tant, això no és salsa carbonara. 
La carbonara es fa amb ou només.
Però jo us mostraré aquesta versió que porta nata líquida ja que té molta acceptació al nostre territori.
Tsch...però no li diguem "Carbonara", val?.
Aquí us deixo el link a l'autèntica recepta dels "Espagueti amb salsa carbonara" seguint les indicacions de l'Antonella Speranza del blog "La pasta per als catalans".
Com sempre, la recepta és per a 4 persones (100gr. de pasta per persona).

INGREDIENTS
400gr. espagueti
1 fulla de llorer
150gr. bacó, cansalada o pernil dolç a daus
200ml. crema de llet o nata líquida per cuinar
50gr. mantega
un polsim de nou moscada
pebre negre
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una mica de parmesà en pols 


ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Posem a escalfar l'aigua amb sal.
La proporció de sal són 10gr per cada litre d'aigua. Heu de pesar uns 70gr. de pasta per persona.
Hi posarem també el llorer.
Tampoc cal posar oli a la cocció de la pasta. Un altre mite desmentit pels italians.
Ara anem a per la carn.
Posem una mica de mantega a escalfar en una paella...
...quan estigui completament desfeta i deixi de fer soroll...
...hi incorporarem el bacó que haurem salat una mica.
Molt bé.
Ara deixarem que agafi color...i ho anirem remenant de tant en tant.
Quan la cansalada o bacó sigui daurada...hi incorporarem la crema de llet o nata líquida per cuinar.
En aquest punt, a mi m'agrada aromatitzar la salsa amb un polsim de nou moscada.
Si la teniu en pols, en pols. Altrament, en ratllarem una mica.
Rectifiquem de sal i portem la salsa a ebullició.
Un cop hagi bullit 2 o 3 minuts, ja la podem parar i reservar.
L'aigua de la pasta ja bull. Hi posarem els espagueti.
Els deixarem coure uns 10 minuts aproximadament.
No cal embrutar la cuina fent la prova per comprobar si l'espagueti s'enganxi a la pared.
Tasteu-ne un i llestos.
Escorreu la pasta i sense tirar-hi res d'aigua.
Immediatament, incorpreu la pasta a la paella on tenim la salsa reservada.
Barregeu-ho tot plegat...
...i escalfeu-lo un parell de minutets més.
Ja podem emplatar.
A m'agrada servir-ho amb un bon polsim de pebre negre recent mòlta.
Un raig d'oli d'oliva verge extra...que no falti.
I a dinar.
Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Jo els faig d'una manera similar pero possant-hi ceba. Primer faig el bacon amb mantega durant molta estona, quasi cremant-lo perque deixi anar tot el greix... després li tiro la ceba triturada amb el turmix i quan està feta, vaig afegint la nata liquida poc a poc sense para de remenar fin que lliga. Finalment una cullerada de parmesano en pols i pebre negre. No li poso nou moscada, pero no crec que li quedi malament.

    A les meves nenes els encanten aixi !!!

    ResponElimina
  2. Doncs moltes gràcies pel consell. La veritat es que no és recepta que faci massa a sovint...i es evident que es pot millorar. La propera vegada la faré com tú dius.

    ResponElimina
  3. avui els provaré de fer... a veure com surten!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !