inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 24 de febrer de 2011

Estofat de vedella a l'estil del Manel

RECEPTA APORTADA PER EN MANEL VILAS 
També conegut com a "Patates amb suc".
Aquest era un dels plats "estrella" que ens feia la nostre mare, i ens encantava a tots !!! Es un plat molt senzill de fer, però el secret resideix en el tipus de carn, el tipus de patata i sobretot en respectar el seu temps de cocció a foc lent, sense presses. Jo puc dir orgullós que em queden exactament igual que a la mare, i sempre que faig aquest menjar me'n recordo d'ella i encara la veig a la cuina omplint-me el plat amb un altre "cargamento"...
També us recomano visitar l'"Estofat de vedella amb carreretes".
Si agraden aquesta mena de guisadets, també us recomano visitar les receptes del "Tall rodó amb rovellons (Vedella amb bolets)", la "Vedella amb carreretes" i la del "Fricandó amb moixernons"...clàssics entre clàssics.

INGREDIENTS
1/2 Quilo de carn de vedella de la part del coll ben polida, sense greix.
1 Quilo de patates vermelles.
10 g de moixernons (carreretes)
3 Tomàquets madurs.
2 cebes de Figueres mitjanes.
2 grans d'all.
1 got de vi negre, si pot ser, de qualitat.
Sal i Pebre.

EL.LABORACIÓ
Inicialment preparem tots els ingredients: ratllem els tomàquets, les cebes i els alls. 
També pelem les patates i les tallem a daus de mida mitjana. Els moixernons es posem a remullar en un bol.
Salpebrem la carn i la posem a enrossir en una cassola mitjaneta.
Quan la carn agafa color, afegim l'all picat menudet i remenen una mica.
Després, de seguida, afegim  la ceba que hem triturat molt fineta.
Passats uns 6 o 7 minuts, quan la ceba agafi color i estigui prou feta, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem fer poc a poc.
Una vegada estigui fet el tomàquet ( 8 minuts ), afegim un got generós de vi negre i apugem el foc perquè comenci a fer xup-xup de seguida.
Quan el vi hagi reduït, afegim els moixernons amb la seva aigua i deixem fer. A partir d'ara la cocció es prolongarà fins els 45 minuts. Hem d'anar afegint aigua calenta de tant en tant per que mai es quedi sense suc la cassola mentre es fa la carn.
Passats aquest 45 minuts, darrerament afegim les patates al guisat i les cobrim completament amb més aigua calenta i deixem fer poc a poc. El procés trigarà uns altres 15-20 minuts.
Quan les patates estiguin fetes, el plat estarà llest !
Aquest plat es millor deixar-lo reposar un temps abans de menjar-lo, i està molt més bo d'un dia per l'altre.
 Això es tot amics... Bona Cuina !!!!

12 comentaris :

  1. juasss...era el proper plat que volia posar....tenía aquesta recepte feta en borradores...a la'espera de posar les fotos i pujar-la...
    Ara fa molt temps que no ho faig...
    ...molt bona pinta nanu !!!...et felicito, fill !!!

    ResponElimina
  2. Uhmmm, no sembla complicat...Te bona pinta , pero a mi m'agradaba tambe amb ou dú...

    ResponElimina
  3. ...i ese "julivert" en totes les fotos? ...juasss...

    ResponElimina
  4. ...per cert, és "tomàquet"...

    ResponElimina
  5. ...tot i això, sembla mentida que una mateixa recepta feta amb els mateixos ingredients queda diferent depenent que qui la faci...oi?...és molt curiós...potser és on comprem els ingredients...el temps que li dediquem a cada un dels passos...etc, etc...és d'aquelles cosetes que sorprenen...
    "Cada maestrillo tiene su librillo", diuen.
    Per això té molt de mèrit fer un plat igual que el feia la nostre mare.
    Felicitats nano !!!
    ...jo també m'apunto a l'ou dur...

    ResponElimina
  6. ....quina pinta !!!! he estat cercant la cua de "toro" o de vedella que vas fer ahir nit...i no la troboooooooo!!!!

    ResponElimina
  7. Moltes gracies per la recepte demà la provo de fer,aquest era el plat estrella de la meva avia.

    ResponElimina
  8. Marc, mira-t'ho bé, ja que hi ha una parell de receptes molt similars. La teva àvia, doncs, també era una estrella !!!
    Gràcies a tú.

    ResponElimina
  9. Una dade important crec que que els ingredients no son igual de bons els de ara que els de abans.
    Les coses abans tenien un gust mes bo i natural. Suposu que es una cosa que no podem fer res i ens hem de adaptar els nous temps

    ResponElimina
    Respostes
    1. ...ara...abans...pfff...es tot tant rel·latiu...
      En el fons, és un sentiment.
      A mesura que ens fem grans tenim la tendència de pensar que allò que vam viure de petits/joves era millor. Em faig aquesta reflexió constantment i procuro lluitar contra aquest sentiment.
      Semblaria cert que antigament les coses podrien ser més naturals que era. També podria ser que hi hagués menys controls sanitaris, tot i que tampoc passava res.
      En qualsevol cas avui dia es pot trobar de tot, molt bons productes naturals (que també s'han de pagar, és clar). I potser és això el que més ha canviat: el preu de les coses naturals.
      Ningú discutirà que els televisors, els cotxes, els electrodomèstics son millors ara que abans.
      Com a conclusió, i és la meva opinió personal, penso que cuinant les receptes amb bons ingredients i emprant les mateixes ganes i el mateix amor que hi posaven les nostres mares i àvies.... tot allò, ho podem mantenir o recuperar.
      És, al cap i a la fi, l'objectiu d'aquest blog.
      Gràcies per la reflexió!

      Elimina
  10. Acabo de fer-la ara mateix es espectacular el resultar i sencill
    Si poses bona vadella de carnicería de confiança i productes frescos i ecológics el sabor es comb el de avans.

    ResponElimina
  11. Acabo de fer-la ara mateix es espectacular el resultar i sencill
    Si poses bona vadella de carnicería de confiança i productes frescos i ecológics el sabor es comb el de avans.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !