inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 30 de juliol de 2012

Musclos al vapor


A l'estiu...és temporada de bons musclos.
Els musclos és un tema apart també.
No tots els musclos són bons. A mi , particularment, m'agraden molt els musclos de St. Carles de la Ràpita (Delta de l'Ebre). I si no hi ha, doncs de roca, petits. Però els del nord no m'agraden gaire.
I els gallecs....són molt bons també.
Recordo que de petit anàvem a la Barceloneta a comprar musclos de roca amb els meus pares. Un punt de venda de pescadors...d'aquells que ja no se'n troben. De la Barceloneta d'abans dels Jocs Olímpics....l'autèntica...la de sempre....la de "pase pase que comerá una buena paella" en un d'aquells xiringuitos.
Estava en un carreró estretet...amb una entrada petita...i sempre tenien un sac de musclos al carrer, clara indicació que en tenien aquell día. Si passaves amb el cotxe i no hi havia sac...malament rai.
Recordo a la senyora del pescador (molt i molt grossa) sempre estava asseguda al carrer sobre una cadira d'aquelles de vímet ("mimbre")...que encara no m'explico com podia suportar tot aquell pes.
I quins musclos, senyor !!!...era tota una tradició a casa nostra...aquella petita aventura.
I es que, de fet, sempre hem tingut família a la Barceloneta. El germà del meu avi, l'Enric i la seva dona (la Rosita, em penso), vivíen en un d'aquells micro-pisos tant petitons que hi ha aquells antics carrers.
Tinc pocs records de tot allò....la veritat, però molt bons.
I tornem a la recepta, que sempre em despisto.
La recepta dels musclos al vapor és una xorrada, però l'he posada per aquelles parelles de "principiantes" a la cuina que sempre tenen dubtes a l'hora de fer aquests plats tan senzills.
Al menys, jo els tenía.
Els musclos han de ser molt frescos....i han d'estar tots vius. Si trobeu algún amb la closca trencada o que estigui una mica obert...llenceu-lo per què és molt probable que estigui dolent.
A mi m'agrada netejar-los una mica d'algues prèviament.
Si en trobeu de bons i gustosos...és una exquisidesa de plat.
També us recomano la lectura de la recepta "Musclos de Normandia a la planxa".
INGREDIENTS 
1 kg. de musclos de roca frescos
3 fulles de llorer
el suc d'una llimona
un raig de vi blanc
un raig d'aigua


ELABORACIÓ
En una olla fonda, posar tots els musclos nets , el llorer i el suc de llimona.
Afegir un ditet d'aigua per evitar que es cremi i un xorret de vi blanc.
  S'han de coure al vapor durant 10 minuts a foc mitjà-baix. Fins que siguin tots oberts, vaja.
Servir ben calents, acabats de fer, ja que els musclos freds no valen res.
  Ummm...
Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. Jo hi afegeixo alls pelats. Per cert crec q. deus voler dir tres fulles i no tres branques de llorer, no?

    ResponElimina
  2. Ups, si, Núria, són fulles...ha estat un lapsus. Gràcies per avisar.
    Respecte a l'all...és un bon apunt...però el sabor fort de l'all penso que li pot restar el gustet suau de mar que tenen els musclos, no?
    Però és una bona opció, ho provaré.
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  3. Els he menjat al vapor i m' agraden molt, però fets a la marinera és espectacular. Els vaig fer ahir i mare meva com estaven...
    De totes formes m' agradaria comprobar si la recepta que vaig fer s' allunya molt de la recepta professional que tu faries.
    Una abraçada i gràcies.

    ResponElimina
  4. Enric, més o menys com té, segur.
    Un sofregidet...i una picadeta.

    2 tomàquets madurs ratllats
    1 ceba trinxada
    1/3 got de vi blanc
    1 culleradeta de farina

    Per la picada:
    2 grans d'all
    uns brins de safrà
    julivert

    ...però et recordo que sòc professional de la pastisseria...no de cuina...que m'agrada molt també.
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  5. Bé no hi vaig posar safrà però el color ja era maco. Tota la resta d' ingredients que poses concorden. De totes maneres, vaig aprofitar l' aigua que vaig utilitzar per obrir els musclos per afegirla al sofregit. Dona tot el sabor de mar.

    No ets professional de cuina però com si ho fossis nano, no vegis. Moltes gràcies per l' explicació!

    ResponElimina
  6. No és pas cap xorrada. Jo, amb 39 anys he mirat la recepta per que em surtin millor i crec que tenen millor pinta dels que faig habitualment!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !